abonneren

11 Zaken die je moet weten over de iPhone X

Apple heeft dit jaar – naast de iPhone 8 en 8 Plus – een jubileummodel geïntroduceerd, de iPhone X. Met dit innovatieve toestel laat Apple zien waartoe het in staat is en laat het de meeste concurrenten mijlenver achter zich. We zetten de 10 meest baanbrekende vernieuwingen ten opzichte van voorgaande modellen voor je op een rijtje.

1. Een en al scherm

Bijna de gehele voorzijde – zo’n 81 % om precies te zijn - van de iPhone X wordt ingenomen door het scherm. De nieuwe iPhone geeft je hier mee dus meer ruimte om te surfen, te werken of te gamen.

2. Andere beeldverhouding

iPhones en toestellen van andere merken hebben de afgelopen jaren een beeldverhouding gehad van 16:9. Een langer scherm, verandert de beeldverhouding. In dit geval gaat deze naar 19,5:9. Webpagina’s zijn beter zichtbaar maar veel spellen en filmpjes kunnen (nog) niet schermvullend worden getoond.

3. Uitsparing bovenaan

Waar zijn de luidspreker, selfie camera en nabijheidssensor gebleven met dit grote scherm? Die zitten nu in een mooie uitsparing aan de bovenkant. Links en rechts daarvan zie je o.a. welke verbindingen je hebt en hoeveel er nog in de batterij zit.

4. Veel glas, beetje metaal

Niet alleen de voorzijde bestaat uit glas, ook de achterzijde van de iPhone is van dit materiaal. De randen zijn echter van metaal en sluiten zeer mooi aan. Het glas aan de achterzijde is door Apple zelf ontwikkeld en sterker dan bijvoorbeeld Gorilla Glass.

5. Draadloos opladen

Een glazenachterkant, betekent dit dat de iPhone X draadloos kan worden opgeladen? Inderdaad en Apple houdt zich zelfs aan de Qi-standaard die ook door de meeste andere fabrikanten wordt ondersteund.

6. OLED

Tot nu toe gebruikte Apple LCD-schermen voor zijn iPhones. De iPhone X is het eerste toestel van de fabrikant dat gebruik maakt van OLED. Het is dan ook zeer fraai om naar te kijken en het gebruikt True Tone om de witbalans automatisch aan het omgevingslicht aan te passen.

7. Dag Touch ID

Als het scherm vrijwel de gehele voorzijde bedekt, waar is dan de Touch ID knop gebleven? Die is gesneuveld. Het is niet langer mogelijk om de iPhone met behulp van één van je vingertoppen te ontgrendelen.

8. Hallo Face ID

Naast het ingeven van een code kun je de iPhone ook supersnel ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning. Een speciale infraroodcamera maakt een 3D-scan van je gezicht die zo wordt opgeslagen dat je zelfs bij een nieuw kapsel of andere bril toch je toestel kunt ontgrendelen.

9. Meer vegen

Geen Touch ID betekent ook geen thuisknop. Hoe je dan tussen apps wisselt? Dat doe je door voortaan van onder naar boven te vegen. Voor het bedieningspaneel veeg van rechtsboven naar beneden. Want in het midden zit immers de uitsparing van speaker, sensor en camera. Het went allemaal snel.

10. Betere camera’s

Ten opzichte van de vorige generatie iPhones, zijn de dubbele camera’s op de achterzijde van de iPhone X 90 graden gedraaid. De tweede camera heeft nu ook beeldstabilisatie en is lichtsterker. 4K video opnemen met maar liefst 60 beelden per seconden behoort nu tot de mogelijkheden.

11. Apple A11 Bionic-soc

De iPhone X maakt gebruik van de nieuwe Apple A11 Bionic-soc die nu over een eigen door Apple ontworpen grafische processor beschikt. Met maar liefst zes cores heeft dit ervoor gezorgd dat de iPhone X het allersnelste toestel van dit moment is.

Geschreven door: - - op

Category: Partner

Tags: apple a11 bionic, iphone face id, apple iphone x, Apple, iphone x kopen, nieuws iphone, Iphone X, iphone