abonneren

Zpen

De Zpen is ontworpen om uw schrijfsels om te zetten naar digitale tekst.

Dane-Elec's Zpen-kit bevat een pen en een receiver. De pen kunt u als normale pen gebruiken, de receiver bevestigt u aan de bovenkant van het papier waar u op schrijft. De twee delen communiceren via infrarood met elkaar waarbij de receiver registreert welke bewegingen de pen maakt en dit in zijn interne geheugen opslaat.

Klaar met schrijven? Steek de receiver in een pc en gebruik de meegeleverde software om uw handschrift om te zetten in een traditioneel tekstbestand. De tekst kan automatisch in pagina's worden ingedeeld omdat de receiver detecteert wanneer u een nieuw vel papier gebruikt. Alles dat u nodig heeft wordt in de kit meegeleverd en het werkt eigenlijk best wel prettig. Zelfs beginners kunnen zonder problemen met de kit uit de voeten en wanneer het papier verticaal geplaatst is en niet groter dan A4 is, wordt alles wat we opkrabbelen correct opgeslagen.

Correct opgeslagen betekent overigens niet dat het ook correct herkend wordt. De optical character recognition (ocr) werkt pas echt goed wanneer u zo leesbaar mogelijk schrijft. Er is een trainingmodus in de software om de herkenning beter op uw handschrift af te stemmen door een aantal tests af te werken. We kunnen dit ten zeerste aanraden: na de tests herkende de pen ons handschrift een stuk beter en wanneer we netjes schrijven doen zich maar weinig fouten voor. Er zijn een aantal andere opties waarmee u de aantekeningen kunt bewerken en organiseren en de software is niet lastig te doorgronden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel en eenvoudig in het gebruik
  • Compact
  • Ligt comfortabel in de hand
  • Goede software
  • Alleen voor mensen die netjes schrijven
  • Een scanner kan sneller zijn
We zijn onder de indruk hoe snel de Zpen onze handgeschreven aantekeningen weet om te zetten naar de computer en wie de moeite neemt het trainingsproces te doorlopen zal veel lol beleven aan dit apparaatje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: