abonneren

Wireless USB extender

Draadloos usb over maximaal 30 meter.

Deze draadloze uitbreiding van uw pc maakt nog geen gebruik van de in ontwikkeling zijnde draadloze usb-variant maar gebuikt een draadloos 802.11g netwerkverbinding. Sluit het ene kastje met de usb-kabel aan de pc (en een netvoeding) en de bijbehorende usb-hub ook op de netvoeding en u hebt vier usb-aansluitingen beschikbaar.
Dit kan met Windows XP en Vista net als met Linux en Max OSX.

Wij testen het met een Vista pc en hebben de verbinding snel tot stand. De PC ziet het usb-apparaat alsof het rechstreeks is aangesloten. Wel is de snelheid van deze verbinding beperkt. Met een usb 2.0 usb geheugenstikje meten we een doorvoersnelheid van 700 kB/sec terwijl we met het zelfde usb-stickje rechtstreeks aangesloten 2300 KB/sec meten. Niet echt handig om veel of grote bestanden over te sturen. Een webcam werkt uitstekend over deze verbinding. Ook voor andere invoerapparaten als muis en toetsenbord is het goed te gebruiken. De prestaties van de draadloze verbinding zijn erg afhankelijk van de drukte op de wifi band. Deze is op veel plaatsen aanzienlijk. Er is een mogelijkheid om de USB-extender geforceerd naar een ander kanaal te verplaatsen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • draadloos
  • doovoersnelheid
  • prijs
Een handig apparaat voor wie op afstand zijn pc wil bedienen. Door de beperkte doorvoersnelheid is de toepasbaarheid beperkt en vinden wij het prijskaartje wel aan de hoge kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: