abonneren

Wireless Digital Audio Sender SV1740

Uw pc staat op de studeerkamer, maar u luistert graag naar uw mp3tjes en internetradio in de woonkamer? Dan kunt u meters kabel gaan trekken -- of u koopt de Wireless Digital Audio Sender van One For All.

De Wireless Digital Audio Sender SV1740 van One For All is een van de meest eenvoudige producten die we in een lange tijd gezien hebben. De installatie is simpel: u steekt de receiver in een usb-poort, de ontvanger sluit u op uw stereo aan en u voorziet hem van stroom. Indien nodig drukt u nog even op het enige knopje dat de usb-stick-achtige zender rijk is. Vervolgens geniet u van uw muziek over uw stereo.

Zoals we al zeggen: simpeler kan het niet. De SV1740 is niets meer dan een elegante manier om audio van uw pc naar uw stereo te krijgen, of het nu om muziek, gamegeluiden of het opstartgeluid van Windows gaat. Verwacht geen extra mogelijkheden; zo is het niet mogelijk de pc te bedienen of andere muziekbestanden te selecteren met de receiver. Alle actie vindt gewoon achter de pc plaats.

In een korte test bewijst de SV1740 zijn taak goed uit te voeren. Ondanks de gebruikte rf-frequentie van 2,8 GHz stoort de zender niet op ons draadloos netwerk, en vice versa. Op 25 meter afstand hebben we nog steeds verbinding, nog wat verder weg valt het sporadisch uit. Voor thuisgebruik zal dit dus geen problemen opleveren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterst eenvoudige installatie
  • goed bereik
  • geen digitale uitgang
  • duur
Op zich is er niets mis met de Wireless Digital Audio Sender. Het product is eenvoudigweg bedoeld om pc-geluiden naar de stereo over te hevelen zonder dat u kabels hoeft te trekken. Dat doet One For All ook goed. Maar om nu 90 euro neer te leggen als draadloos alternatief voor een 3.5mm-kabeltje dat u waarschijnlijk nog geen tientje kost...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: