abonneren

WinTV Ministick HD

Hauppauge heeft zijn assortiment aan draagbare tv-tuners uitgebreid met deze Ministick HD, een dvb-t-tuner die free-to-air-kanalen kan ontvangen -- ook in hd-kwaliteit.

De Ministick HD is niet groter dan een usb-stick. Aan het uiteinde van de stick zit een aansluiting voor een antenne. Een draagbare mini-antenne is in de doos meegeleverd, evenals een recente versie van de WinTV-software om tv te kijken en op te nemen.

De installatie zorgt niet voor problemen, als u maar een sterk tv-signaal ontvangt. Tijdens onze tests zijn we niet te spreken over de meegeleverde antenne. Vaak ontvangen we slechts een paar kanalen, die ook nog eens verdwijnen na het opnieuw aansluiten van de antenne. We raden kopers van deze Ministick dan ook aan meteen een fatsoenlijke antenne te kopen, ook al wordt het product wat minder handzaam hierdoor.

De ontvangst en beeldkwaliteit is met een fatsoenlijke antenne behoorlijk goed te noemen, maar de weergegeven systeemeisen zijn wat te optimistisch. Op onze testlaptop, die volgens de systeemeisen net zou moeten voldoen, is de weergave niet echt vloeiend te noemen.

WinTV is een eenvoudige applicatie die alle mogelijkheden biedt die u van een tv-tuner verwacht. Zo kunt u het beeld pauzeren, opnemen, timeshiften en is er een elektronische programmagids (EPG) aanwezig. Opnames kunt u vooraf inplannen en de tuner ondersteunt ondertitels en teletext.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudig in het gebruik
  • goede beeldkwaliteit
  • klein en draagbaar
  • vereist krachtige hardware
  • slechte antenne meegeleverd
  • eenvoudige software
We zijn onder de indruk van de beeldkwaliteit, de handzaamheid en de bediening van de Ministick HD -- maar alleen onder optimale omstandigheden. De meegeleverde antenne is te zwak om binnenshuis een fatsoenlijk signaal te ontvangen, maar dit geldt ook bij andere tv-tuners. Daarnaast is er een krachtige pc of notebook nodig om het beeld vloeiend weer te geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: tv-tuners