abonneren

Wattson & Holmes

Vraagt u zich af hoeveel energie uw pc en andere huishoudelijke apparaten verbruiken? DIY Kyoto's aantrekkelijk vormgegeven Wattson houdt nauwlettend uw energieverbruik in de gaten en laat u deze ten aller tijde zien op het ingebouwde display. Dankzij de meegeleverde Holmes-software kunt u het zelfs op uw pc bekijken.

De installatie van de Wattson is eenvoudig. U klemt een sensor aan de kabel tussen uw elektriciteitsmeter en de meterkast. Vervolgens meet de Wattson tot op één à twee procent nauwkeurig uw verbruik. De meegeleverde 433 MHz draadloze zender kan de Wattson met drie verschillende intervallen updaten.

Eenmaal geïnstalleerd houdt de Wattson uw verbruik in de gaten. Het rode led-display is goed zichtbaar, ook aan de andere kant van de huiskamer. Het laat het huidige verbruik in watt zien, of hoeveel uw verbruik u op jaarbasis zou kosten. Om te schakelen tussen deze twee standen moet u de Wattson kantelen.

De Wattson heeft verschillende standen. - kleuren, nummers, of kleuren en nummers. In de kleurenstand gloeit de Wattson blauw tijdens een laag energieverbruik, paars bij gemiddeld verbruik en rood bij een hoog verbruik. De Wattson kent een nachtstand, waar het doorgaat met het meten van het verbruik maar het display uitgeschakeld wordt en de kleuren gedimd worden. De energieverbruik van het apparaat zelf zakt dan van 4 watt naar 1 watt.

De Holmes-software kan uw verbruiksgegevens op meerdere manieren weergeven: in kilowatt-uren (kWh), in watt, in kosten gebaseerd op uw huidige energietarieven of als de hoeveelheid CO2-uitstoot die uw verbruik veroorzaakt. Holmes zet uw verbruik in een aantal verschillende tijdschalen uiteen. U kunt uw verbruik met andere gebruikers delen en besparingstips uitwisselen via de DIY Kyoto online community.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • aantrekkelijk design
  • informatief en praktisch
  • onhandige plaatsing usb-connector
  • duur in vergelijking met andere energiemeters
Uw kinderen zullen gefascineerd zijn door de kleurenmodus. Voor u is de Wattson een prettige en aantrekkelijke manier om bij te houden hoeveel stroom uw huishoudelijke apparatuur verbruikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie