abonneren

Wat zit er allemaal in de Galaxy S7?

De Samsung Galaxy S7 heeft één van de beste specificaties van alle moderne high-end smartphones. Laten we eens kijken naar de losse onderdelen van het toestel om te zien wat er aan de binnenkant van de telefoon zit.

  Lees hier wat dit betekent.
 

Het eerste dat opvalt aan de Galaxy S7 is het kraakheldere scherm. Dat maakt namelijk gebruik van Super AMOLED, een speciale technologie die oorspronkelijk door Samsung is ontworpen en waarmee het scherm veel helderder lijkt dan normaal. Daar komt nog eens bij dat een scherm met AMOLED-resolutie een veel lager stroomverbruik heeft dan reguliere schermen.

 

Krachtige processor
Toch heb je daar nog een krachtige processor nodig, maar ook daarvoor zit je bij de Galaxy S7 wel goed. Die maakt namelijk gebruik van de Exynos 8890, die door Samsung zelf is ontwikkeld. Het is een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz. De eerste vier Mongoose-cores draaien op 2,3 GHz en de volgende vier op 1,6 GHz Cortex A53-cores. Die multicores zijn beter te gebruiken wanneer de cpu veel processen tegelijk te verwerken krijgt, waardoor je makkelijker kunt multitasken op de S7.

Dat heeft ook onder andere te maken door de 4 GB aan werkgeheugen. Daardoor kun je snel wisselen tussen verschillende apps zonder dat je merkt dat je telefoon er trager van wordt.
 

Virtual reality
De snelle processor en het werkgeheugen maken de telefoon uitermate geschikt voor goede virtual reality. Daar heb je namelijk een videokaart en processor voor nodig die behoorlijk wat zware processen kunnen draaien, maar daarover heb je met de S7 niet te klagen. Die werkt perfect samen met de Gear VR, de virtual reality-bril die Samsung in samenwerking met Oculus bouwde. Op de Gear draai je moeiteloos de beste VR-games en -video's, zonder <em>lag</em> of andere vertraging.
 

Camera
Maar de echte kracht van de Galaxy S7 is waarschijnlijk wel de camera. Die heeft op papier niet zoveel megapixels, maar we hebben genoeg smartphones in handen gehad om te weten dat dat niet alles zegt over een telefoon. De 12 megapixels van het toestel vertalen zich namelijk naar schitterende plaatjes, die vooral in het donker goed te maken zijn. 

Check het gratis digitale magazine!Meer weten over fotograferen met je smartphone? Je leest het in dit digitale magazine.

 

Grotere accu
De accu van het toestel is van dezelfde kwaliteit als de voorganger, maar is wel een stuk groter. De batterij heeft 3,000 mAh (en de S6 Edge heeft er zelfs 3,600), waarmee je net geen 2 dagen kunt volhouden maar de dag makkelijk haalt. Ook maakt de batterij gebruik van snel laden, waardoor je na een kwartiertje aan de oplader al rond de 25% accuduur zit. Enne, als je thuis komt en je geen VR kunt kijken omdat je telefoon leeg is, dan is dat geen probleem. Je kunt je telefoon tijdens het kijken namelijk opladen met de Gear VR.

Meer weten over smartphone fotografie? Bekijk hier het artikel van onze collega's op Zoom.nl

 

 

 

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage, Overig

Tags: Samsung, Galaxy, S7