abonneren

VoIP Phone Adapter DPH-50U

D-Link komt met een adapter voor wie graag via Skype wil bellen met zijn normale telefoon. Het grootste voordeel: als u wilt, kunt u nog steeds via uw oude lijn bellen.

De DPH-50U is een wat groot uitgevallen kastje met een tweetal telefoonpoorten, een usb-poort en een paar statuslampjes. Het aansluiten en installeren is een fluitje van een cent: u trekt de stekker uit uw telefoon en stopt deze in de LINE-ingang, en sluit uw telefoon vervolgens met de meegeleverde kabel op de PHONE-ingang aan. Op de computer draait u het installatiebestand en wanneer er om gevraagd wordt sluit u de usb-kabel aan. De software voegt zich automatisch toe aan uw Skype-installatie.

Wanneer u uw telefoon pakt om te bellen, belt u via de analoge lijn. Wilt u gebruik maken van Skype vanwege de lagere tarieven, dan begint u het telefoonnummer met twee hekjes. Heeft u weinig zin om nummers te onthouden, dan kunt u in Skype 'speeddials' (snelkeuzenummers) aanmaken. Deze nummers kunnen gewoon op de telefoon ingetoest worden. Op de adapter is duidelijk te zien of u via de analoge lijn of via VoIP belt. Wordt u gebeld op de analoge lijn of op uw Skype-account, dan komen deze oproepen ook gewoon op uw eigen telefoon terecht.

Naast deze basismogelijkheden heeft de DPH-50U meer functionaliteit aan boord. Zo zijn groepsgesprekken mogelijk en kunt u ook telefoongesprekken naar een ander nummer forwarden. Dit hoeft niet per se naar hetzelfde protocol te zijn: forwarden van een analoog gesprek naar VoIP is geen probleem. Ook het opnemen van VoIP-gesprekken is makkelijk via de ingebouwde record-functie in de meegeleverde software.

Het grootste manco van de DPH-50U zit hem in de minimale instelmogelijkheden. Zo is er geen optie om het bellen via Skype als standaard in te stellen en analoog tot tweede optie te degraderen. Ook is de DPH-50U niet te gebruiken met andere VoIP-programma's zoals VoIPBuster. Vervelender is het dat uw telefoonaansluiting zich in de buurt van uw computer moet bevinden. Vooral bij DECT-toestellen is dit vaak niet zo; dan bevindt de aansluiting zich in de woonkamer en de computer zich in de studeerkamer. In dit soort gevallen kunt u weinig met de DPH-50U.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudige installatie
  • veel gebruikersmogelijkheden
  • niet standaard via VoIP bellen
  • alleen geschikt voor Skype
Als uw computer zich niet ver van uw telefoonaansluiting bevindt, dan is de DPH-50U een uitstekende manier om kosten te besparen. In een handomdraai is uw normale telefoon geschikt om telefoongesprekken mee te voeren via Skype, of het nu om ingaande of uitgaande gesprekken gaat. Mogelijkheden zoals Call Forwarding en Conferencing maken de DPH-50U extra aantrekkelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: D-link, Voip

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord