abonneren

Video Transfer

De Video Transfer moet worden aangesloten op een videobron, zoals een set-top box, video recorder of televisie. Daarna converteert het in een handomdraai het beeldmateriaal naar een digitaal formaat.

De Video Transfer biedt aan één zijde aansluitingen voor svideo en composiet. Aan de andere kant zit de onmisbare usb-poort, want het apparaatje heeft geen intern geheugen. Sluit de Video Transfer aan op een usb-opslagapparaat zoals een usb-stick of een draagbare harde schijf en het beeldmateriaal wordt automatisch opgeslagen zodat u het op een computer kunt bekijken.

De installatie is uiterst eenvoudig en alle benodigde kabels (inclusief een scart-adapter) worden netjes meegeleverd. Pinnacle heeft een aantal led-lampjes geplaatst rondom de grote ronde bedieningsknop zodat u duidelijk ziet wanneer de Video Transfer een signaal ontvangt en dat er een werkend usb-apparaat is aangesloten.

U heeft de keuze uit drie kwaliteitsinstellingen, de laagste is bedoeld voor draagbare apparaten zoals de iPod of Sony PSP en de hoogste is bedoeld voor het afspelen op de pc. Om de opname te starten drukt u simpelweg op de 'rec'-knop en het beeldmateriaal wordt meteen vastgelegd op het usb-apparaat. Na het afsluiten van de opname moet u tien seconden wachten omdat het videobestand afgesloten moet worden, maar daarna kunt u de opnames meteen bekijken op een pc.

De Video Transfer biedt een paar aantrekkelijke mogelijkheden, zoals het rechtstreeks opnemen naar een video-iPod en een maximum bestandsgrootte die alleen wordt ingegeven door het bestandssysteem zelf (4 GB voor fat32). Toch zijn er ook een paar kleine minpunten: er kan alleen opgenomen worden naar het op mpeg-4-gebaseerde h.264-formaat. Op zich niet verkeerd, maar als u van plan bent de opnames te bewerken kan het wel eens nodig zijn het formaat om te zetten naar een ander.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken
  • Drie kwaliteitsstanden
  • Kan rechtstreeks naar iPod opslaan
  • Kan alleen naar h.264 opnemen
  • Werkt alleen met fat16/32-drives
De aantrekkingskracht van de Pinnacle Video Transfer ligt in zijn eenvoud, en hoewel het apparaat daardoor niet voor alle situaties even goed geschikt is, is het bedienen inderdaad kinderspel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie