VCR 2 PC

Eén van de struikelblokken bij het omzetten van oude vhs-banden naar digitale video is het grote aantal kabels dat hierbij komt kijken. De Ion VCR 2 PC is een vhs-apparaat dat de capture-hardware op slimme wijze heeft ingebouwd, zodat u alleen een usb-kabel nodig heeft om hem met uw pc te verbinden.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het bedienen van de Ion VCR 2 PC zelf is kinderspel. Als de software en drivers eenmaal geïnstalleerd zijn, steekt u een vhs-tape in het apparaat en drukt u op play. Meer niet. De hardware wordt geleverd met Arcsoft EZ VHS Capture-software die helaas wat minder EZ is dan we gehoopt hadden. In plaats van duidelijke pop-up-menu's moeten we door lijstjes scrollen om meerdere opties te kiezen. Het selecteren van de juiste PAL-optie kost zo een eeuwigheid, net als alle andere instellingen.

Gelukkig onthoudt de software de laatstgekozen instelling, zodat het bedienen naderhand niet veel meer omvat dan op de 'record'-button te klikken. De software kan het opgenomen materiaal vervolgens rechtstreeks naar dvd branden.

Aan de achterzijde van het apparaat vinden we een scart-aansluiting terug, zodat het apparaat als traditionele vhs-speler gebruikt kan worden -- al gaat dat wat tegen het doel van dit apparaat in. Ook is het mogelijk externe apparaten zoals een analoge camcorder aan te sluiten via de composiet-aansluiting aan de voorzijde van het apparaat.

Als Ion een softwarepakket zou kunnen meeleveren dat de eenvoud van de hardware zou benaderen, dan zou dit product een doorslaand succes kunnen zijn. Maar zelfs al is de software wat nukkig en onhandig, dan nog vinden we de VCR 2 PC een van de meest eenvoudige en effectieve manieren om oude vhs-tapes naar dvd te zetten voor ze voor eeuwig verloren gaan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudig
  • Bevat alles wat u nodig heeft
  • Slechts één kabel nodig
  • Onhandige capturesoftware
  • Slechts één videocodec
Hoewel we niet erg enthousiast kunnen raken van de meegeleverde software, is de Ion VCR 2 PC een uitstekend idee dat ook in de praktijk prima werkt

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: