abonneren

Turbo.264

Er zijn steeds meer apparaten te vinden die gebruik maken van het H.264-videoformaat. Helaas hebt u een snelle computer nodig om uw bestaande bestanden om te zetten. Elgato heeft een oplossing.

De Elgato Turbo.264 is bedoeld voor Mac-gebruikers die hun videobestanden willen neenemen op hun iPod of afspelen op hun AppleTV. De Turbo.264 is een usb2-apparaatje die niet veel groter is dan een ouderwetse iPod shuffle en ervoor zorgt dat u uw systeem gewoon kunt gebruiken voor andere taken terwijl uw videobestanden worden geconverteerd. Het gebruik is simpel: u installeert de software, sleept uw videobestanden naar de applicatie, kiest de passende instelling (iPod, PSP, AppleTV) en klikt op start. De Turbo.264 werkt prima samen met de meeste Quicktime-software en geconverteerde bestanden worden netjes in uw iTunes-bibliotheek geplaatst.

In onze tests zien we dat het encoderen van videobestanden ongeveer 1.5 maal de tijdsduur van de videobestanden kost. Een clip van 58 seconden is dus in iets minder dan anderhalf minuut klaar. Een Powerbook G4 1.67 GHz zónder de Turbo.264 doet er tussen de vijf en acht-en-een-halve minuut over. Uiteraard wordt het verschil kleiner wanneer u een snellere processor in uw systeem hebt.

Wanneer u om tijd verlegen zit, dan is de Elegato Turbo.264 een uitstekend apparaatje. De uiteindelijke bestanden zijn echter niet veel kleiner dan hun MPEG2-originelen en omdat Elegato alleen een aantal presets meelevert valt er weinig aan te passen. Comprimeren we bestanden met het programma MPEG Streamclip (www.squared5.com) dan krijgen we een bestand dat slechts half zo groot is als het origineel, maar dit kost ons wel vijfmaal zoveel tijd.

Dat gezegd hebbend: de resultaten zien er goed uit op het tv-scherm en de beeldverhoudingen blijven netjes behouden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snelle encoding
  • Eenvoudig in het gebruik
  • Weinig instelmogelijkheden
Wanneer u veel bestanden heeft die geconverteerd moeten worden en uw Mac is niet de jongste meer, dan is het aankoopbedrag dat u voor de Elgato Turbo.264 goed besteed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie