abonneren

Transformer

De Transformer is een usb-dongle die Clickfree-software geschikt maakt voor elke willekeurige externe harde schijf.

Om maar met de deur in huis te vallen, de Transformer heeft één zwakte: zijn prijs. U moet al over een externe harde schijf beschikken, dus elke technisch onderlegde gebruiker kan deze schijf zelf gebruiken om een eigen backupsysteem aan te leggen, desnoods met de tools die in Windows voorhanden zijn. Het enige punt waarop Clickfree u kan overhalen u de prijs van de Transformer op te hoesten, is dan ook eenvoud.

Eenvoud is inderdaad het belangrijkste punt. Plug de Transformer in een pc en Windows vraagt of u de backupsoftware wilt starten. Deze software bevindt zich op de dongle. Vervolgens vraagt Clickfree om een externe harde schijf. Accepteer de licentieovereenkomst en het programma maakt vervolgens op de achtergrond een complete backup van uw systeem. De volgende keer maakt de Transformer een incrementele backup (alleen bestanden die gewijzigd zijn worden opgeslagen). Dat scheelt tijd.

In zijn standaardconfiguratie zet de Clickfree-software alleen bepaalde bestandstypen over, in plaats van het kopiëren van de gehele mapstructuur of het maken van een schijfimage. Op onze test-pc kopieert de software 85 GB aan bestanden, waaronder 10.000 foto's, 5000 muzieknummers en 2000 Office-documenten. De backup is dus zeker praktisch. Geavanceerde gebruikers kunnen de software zo instellen dat hele mappen gekopieerd worden. De Transformer slaat zijn backups in een map op de externe harde schijf op. De resterende ruimte kunt u naar eigen wens voor andere applicaties gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterst eenvoudig in het gebruik
  • niet goedkoop
De Transformer is een handig hulpmiddel voor een bepaalde doelgroep, terwijl anderen het alleen maar een verspilling van hun geld zullen vinden. Niet al te technisch onderlegde gebruikers die een externe harde schijf beschikbaar hebben, hebben hiermee een ideale manier om hun bestanden veilig te stellen. Voor technische gebruikers zal de aanschafprijs niet in verhouding staan met de moeite die het kost in Windows een soortgelijk backupschema in te stellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: