Tien grote computerergernissen

Computers worden steeds makkelijker in het gebruik, waar je vroeger zonder een beetje bèta-gevoel beter in blauwe schriftjes kon blijven schrijven, doen tegenwoordig zelfs onhandige alfamannen vrolijk mee in de digitale wereld. Maar toch houden we allemaal onze computerergernissen en de Samsung Portable SSD T3 kan deze ergernissen een beetje reduceren tot werkzame proporties.

Tien grote computerergernissen-15747845

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.  

1. Een slome computer bij een simpele website

Zo ingewikkeld was het allemaal niet, een heel simpel klusje eigenlijk. Je schrijft bijvoorbeeld een verhaal over het succes van Boer Zoekt Vrouw en je moet even de kijkcijfers erbij halen. Daar is een hele overzichtelijke site voor waar die cijfers gemakkelijk te vinden zijn, maar juist op die dag duurt het allemaal uren waardoor je eindelijk een keer op de site bent. Je blijkt je hele schijf vol te hebben gegooid met kleine programma's die allemaal in het startup-process zitten...
 

2. Niet functionerend netwerk

We hebben het allemaal wel eens. Het is aardig weer en fluitend lopen we ’s ochtends de kantoorruimte binnen om lekker aan de slag te gaan. Het is wel een drukke dag; nog even een mailtje aan die lastige klant, een Excellsheet bijwerken met de planning en nog even skypen met die collega die ergens een afspraak heeft. Maar ja, bij binnenkomst zie je het alweer; het netwerk ligt eruit. Er rest niets anders dan rustig wachten totdat de ICT-afdeling het allemaal weer heeft opgelost.
 

3. Updates bij opstarten

Updates beginnen altijd nét bij het opstarten

Je zit in de trein van Utrecht CS naar Amsterdam Amstel, een ritje van negentien minuten, en je hebt een afspraak voor een interview in Dauphine met een advocaat. In de trein neem je je voor de gratis, slome WIFI te negeren (zie ander punt) om nog even te googlen naar die ene uitspraak in 2009. Maar zo ver kom je niet eens want je computer blijkt ineens een enorme behoefte te hebben aan het maken van allerlei updates.
 

4. Gratis wifi (1)

Het lijkt een prima service van de NS om gratis wifi aan te bieden voor reizende medemens. Maar waarom, oh waarom werkt dat prima voor het aanklikken van een simpele website, maar wordt het al lastig als je een beetje verder klikt op nu.nl omdat je toevallig meer wilt weten dan de eerste drie regels van het nieuws? Natuurlijk, alle begrip dat het aanbieden van wifi op een vaste plek makkelijker te regelen is, maar zet er dan een waarschuwing bij: extra slome wifi of zo.

© PXimport

5. Je eigen onhandigheid (wachtwoordshit)

Netwerkproblemen, vreemde updates, maar ook je eigen onhandigheid zit de gewone Oudhollandse computergebruiker wel eens in de weg. Veel laptops werken bijvoorbeeld met een netwerksysteem voor de thuisgebruiker; iedereen in de familie komt dan via zijn wachtwoord op zijn eigen vertrouwde domeintje. Maar ja, had ik ook alweer de geboortedatum van mijn eerste of tweede kind daarvoor gebruikt? Even een nieuwe aanvragen? Nou ja, laat maar voor vandaag.
 

6. Dingen die niet kunnen

Geen zorgen, ook wij vergeten wel eens wachtwoorden...

De ICT-wereld heeft ons simpele zielen jarenlang verwend en nu denken we alles, altijd en overal te kunnen bekijken. Zo spelen Nederlandse voetbalclubs in de zomermaanden vaak voorrondewedstrijden in de Europese toernooien en die beelden moeten we toch op onze laptops kunnen toveren op die kleine camping met dat houtje-touwtje WIFI? Ehh, nee. Tip: luister weer eens ouderwets naar Langs de Lijn, hij valt wel eens weg, maar dan kun je in je hoofd wel lekker je eigen wedstrijden ervan maken. Wereldomroep 2016 het is!
 

7. Virussen

Natuurlijk had je die waarschuwing dat je McAfee verlopen is regelmatig voorbij zien komen. Maar hé, jij bent een druk mens dat wel iets beters te doen heeft dan de Consumentengids erbij pakken om de beste virusscans te checken. De gedachte van de man met alleen Wiskunde A in zijn pakket: waarom maken ze die computers eigenlijk niet in één keer goed? Moet je weer aan je vriendin vragen of ze het kan oplossen….
 

8. Vergeten op te slaan

Ook anno 2016 kun je nog wel eens vergeten bestanden op te slaan

Stel, het is maar een voorbeeld hoor; je krijgt een mailtje met wat verbeteringen in je interview met een hele aardige mediadeskundige die altijd wel een leuke mening paraat heeft. Je klikt de tekst open en verandert wat zinnetjes die zij rood heeft gemaakt. Niets bijzonders. Daarbij kijk je ook nog even kritisch naar de rest van je zinnetjes en die verbouw je ook nog even op ambachtelijke wijze. Dan ga je naar bed en de volgende dag wil je het doorsturen naar je opdrachtgever. Ja hoor, het is weer gebeurd; je hebt in een bestand via de mail gewerkt dat je - met jouw beperkte geest - op geen enkele manier meer kan terughalen. Helaas komt het niet zelden voor dat iemand informatie kwijtraakt en soms wordt gevoelige informatie simpelweg gestolen. Lifehacking dook de geschiedenisboeken in en vond de 10 grootste datablunders uit onze geschiedenis.
 

9. Dingen die je nu eenmaal moet weten

Er zijn van die dingen op je computer die je eigenlijk moet weten, maar als de stress het grootst is dan vergeet je het even. Stel dat je een recensie moet schrijven over een Zeeuwse Nederlandstalige band met tientallen hits op hun naam. Je bent lekker aan het werk, hebt honderden zinnen paraat, maar na een tijdje kan je er toch niet omheen; waar zit die … letter O met die puntjes aan de bovenkant. Of je krijgt opeens allerlei rare tekens als je shift 2 aanklikt, geen apenstaartje te bekennen. Welke toetsen moest je dan ook alweer aanklikken?
 

10. Youtube kapt ermee

Stel dat je een vlammend betoog wil schrijven over de zin en onzin van die rare musical The Passion. Om je punt te maken wil je nog één keer, maar dan echt nooit meer, dat filmpje bekijken van regisseur David Grifhorst die (totaal onnodig) allerlei schreeuwerige aanwijzingen roept tegen zijn cameramensen. En of het nu is omdat hij zo snel praat weet je niet, maar het filmpje loopt na een minuut weer eens helemaal vast.

© PXimport

Naschrift

We kunnen niet álles oplossen - maar het komt wel in de buurt

Nee, de Samsung Portable SSD T3 kan niet alle computerergernissen voor je oplossen. Maar wel komt veel van die computershit door massa’s hele zware filmpjes van de vakanties van 2006 tot en met 2015. Al die foto’s van bomen en bergen maken een computer nu eenmaal trager en daardoor neemt de kans op ergernissen toe. Ze alles toch lekker op dat compacte schijfje dat er ook nog eens kek uitziet. Om nog eens voorzichtig te benadrukken hoe mooi het design van de Samsung SSD T3 is, hebben we de tien grootste designmissers voor je op een rijtje gezet. En als de camping er dan volgend jaar ook nog een servertje bijzet dan zit jij gewoon lekker in juni naar Oranje, oh nee, naar Duitsland te kijken dat Europees Kampioen gaat worden (en als je deze tip meeneemt in de Toto kan je daar de al aangehaalde Samsung Portable SSD T3 mooi van betalen).

De Samsung T3 is ook nog eens de beste harde schijf om mee te nemen op reis. Ben je eindelijk op die prachtige reisbestemming en stond je met zonsopgang te fotograferen op een uitgestrekte bergkam? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat die prachtige foto's veilig thuiskomen. Het liefst zorg je op reis al voor een goede back-up, in dit artikel lees je waar je op moet letten.    

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten