abonneren

Stream

De i2i Stream is een digitaal audio-apparaatje waarmee muziek draadloos van een draagbare speler naar een koptelefoon of stereo-receiver verstuurd kan worden. Hiervoor maakt het gebruik van een transmitter en receiver die met elkaar praten over een kleurgecodeerd kanaal.

De transmitter steekt u in een afspeelapparaat met de meegeleverde kabel, of dit nu een mobiele telefoon, mp3-speler of een ander apparaat met 3,5mm-uitgang is. Het apparaat heeft ook een 3,5mm-uitgang, waarover het de muziek ongewijzigd uitstuurt. Interessanter wordt het als u een tweede i2i Stream als receiver gebruikt: u sluit hem aan op uw koptelefoon of een receiver in uw woonkamer. Het afstemmen van de transmitter en receiver gaat snel en eenvoudig dankzij de duidelijke bedieningsknoppen. We zijn verrast door de helderheid van de audio, die niet onderdoet voor het geluid dat rechtstreeks uit de mp3-speler komt. Volgens i2i Gear mogen de transmitter en receiver tien meter van elkaar verwijderd zijn. In onze tests blijkt dit een realistisch gegeven. De accu opladen via usb duurt vijf tot zes uur, de afspeeltijd is ongeveer hetzelfde en dat is wat ons betreft toch wel een minpunt van de i2i Stream. Het apparaatje voelt ook nogal goedkoop en hol aan. Het is jammer dat de indrukwekkende prestaties niet vertaald zijn naar het ontwerp.

De gebruiksmogelijkheden van de i2i Stream zijn zodanig dat we niet teveel nadruk zullen leggen op de minpunten. Deze apparaatjes zijn een handige oplossing in een veelvoud aan scenario's, zodat de nadelen over het hoofd gezien kunnen worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekende audiokwaliteit
  • eenvoudige installatie
  • veel gebruiksmogelijkheden
  • goedkope bouwkwaliteit
  • slechte batterijduur
We zijn onder de indruk van de i2i Stream. Ondanks een paar minpunten kunnen we deze apparaatjes van harte aanbevelen als wireless audio streamer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: