abonneren

Spyder3 Elite

De Spyder3 Elite laat u uw lcd-, crt-, notebook- of beamerdisplay calibreren zodat u van de beste kleurweergave kunt genieten. Daarnaast biedt de Elite geavanceerde functionaliteit om verschillende monitoren identiek af te stellen.

De Spyder3 is een flinke vooruitgang ten opzichte van de Spyder2, zowel qua hardware als qua software, waardoor de kleurmeting nog nauwkeuriger kan worden uitgevoerd en veel nieuwe mogelijkheden beschikbaar zijn.

Het apparaatje zelf is een stuk kleiner en mooier geworden. Op zich niet belangrijk, ware het niet dat de Spyder3 voorzien is van een omgevingslichtsensor. Wanneer we de Spyder3 niet voor metingen gebruiken, zetten we hem in zijn cradle en past hij de helderheid van ons lcd-scherm automatisch aan het omgevingslicht aan.

Ook intern is er het een en ander aangepast. Ondanks de kleinere afmetingen is het diafragma om licht te meten groter dan voorheen. Daardoor is de Spyder3 29 procent nauwkeuriger bij het meten van kleurwaarden. Ook de meetsnelheid is verbeterd; de Spyder3 heeft twee minuten minder nodig bij het calibreren en bijna vijf minuten minder bij het hercalibreren.

De nieuwe software is aangepast om beter in de smaak te vallen bij fotografen die hoge kleureisen hebben. Gebruikers kunnen de weergave van hun scherm tot in detail aanpassen en andere monitoren op dezelfde waarden instellen. Ondanks het enorme arsenaal aan instellingen blijft de Spyder3 Elite makkelijk in het gebruik. Dat is vooral te wijten aan de nieuwe gebruikersinterface die de geavanceerde instelopties verbergt wanneer ze niet nodig zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Omgevingslichtsensor
  • Zeer accurate metingen
  • Geavanceerde software
  • Beamercalibratie
  • Complexe software
  • Zuignap laat wel eens los
In vergelijking met de Spyder2 biedt de Spyder3 Elite veel meer geavanceerde functies en het apparaat is ook meteen een stuk sneller geworden. Dat maakt de Spyder3 ideaal voor fotografen die de hoogste eisen aan de kleuren van hun foto's stellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord