abonneren

solargorilla

De solargorilla is een draagbaar zonnepaneel waarmee u uw mp3-speler, mobiele telefoon of zelfs uw laptop op kunt laden.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De solargorilla is een fors uitgevallen apparaatje dat bestaat uit twee fotovoltaïsche panelen die als een clamshell openen om de zonneënergie op te vangen. Het apparaat kan gebruikt worden om 5V usb- of 20V-laptopstroom te leveren dankzij één van de meegeleverde adapters. Er zijn adapters meegeleverd voor de meeste merken, zoals Asus, Acer, Compaq, Gateway, Epson, Samsung, Sony, Packard Bell, Viewsonic, Dell en Panasonic. Grote afwezige is Apple, waarvoor u een extra adapter nodig heeft.

De solargorilla slaat zelf geen energie op, dus hij kan niet als extra accu gebruikt worden. Om een apparaat op te laden moet u hem dus in het apparaat laten zitten, waarbij de Gorilla in het directe zonlicht geplaatst moet worden. Dat beperkt uw bewegingsvrijheid. Powertraveler verkoopt overigens ook de powergorilla, een draagbare accu die u op kunt laden met de solargorilla, maar deze kost u nog eens € 191 extra.

Het oppervlak van de solargorilla is afgewerkt met rubber, zodat het product wel tegen een stootje en kras kan. Daarnaast is de solargorilla behoorlijk dun, dus u steekt hem makkelijk in uw laptoptas of rugzak. Let wel op, hij weegt toch al snel zo'n 700 gram.

Energie van zonlicht is gratis, maar het duurt wel een tijdje voor u de aanschafkosten op uw elektriciteitsrekening terugbespaard hebt. Gaat u vaak kamperen of wandelen, dan is de solargorilla een geschikt product om u ervan te verzekeren dat u uw apparaat kunt opladen zonder een stopcontact in de buurt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis energie
  • werkt met veel apparaten
  • rubberen behuizing
  • zwaar
  • slaat geen energie op
  • alleen bruikbaar bij daglicht
De solargorilla is een uitstekende zonnelader, maar hij is slechts bruikbaar in een aantal beperkte situaties. Vooral op reis zal de solargorilla zijn nut bewijzen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: