Groepstest Netflix-alternatieven: RTL XL

RTL XL is de gezamenlijke gemist-dienst van alle RTL-zenders. Daarnaast biedt deze website ook behoorlijk wat films aan.

Het is duidelijk dat deze functie voor RTL niet veel prioriteit heeft, want het filmgedeelte is wel erg basaal. Je kunt namelijk alleen maar door het aanbod bladeren wanneer je een genre selecteert. Een eigen zoekfunctie voor films is bovendien niet beschikbaar. Verder is de informatie over films erg karig. Sommige titels hebben bijvoorbeeld geen samenvatting, zodat je geen idee hebt waar het verhaal over gaat. De prijzen liggen in lijn met die van andere online filmaanbieders. Voor een recente titel betaal je € 4,99. Na betaling dien je de film binnen 24 uur af te kijken, dus je kunt niet te lang wachten. Vergeleken met de concurrentie loopt de beeldkwaliteit van RTL XL nogal achter. Films zijn op dit moment beschikbaar in 480p. Gelukkig heeft RTL aangegeven dat er dit jaar hogere resoluties worden geïmplementeerd. Hoewel de dienst als app beschikbaar is voor smartphones, tablets en smart-tv’s heb je daar als filmliefhebber weinig aan. Binnen de applicatie is het vreemd genoeg niet mogelijk om online huurvideo’s af te rekenen.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, Movie Max Online

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Overig

Tags: streamingdienst, streaming movies, streaming film, rtl xl, netflix alternatief nederland, netflix alternatief, netflix alternatief online, rtl xl geminst