abonneren

Review: Netgear Push2TV PTV3000 biedt draadloos beeld

Steeds meer mobiele apparaten ondersteunen MiraCast. Hiermee kun je het beeld van je tablet of telefoon overzenden naar een ander scherm. Met behulp van de Push2TV PTV3000 van Netgear heb je geen speciale monitor, televisie of beamer nodig.

None

Is draadloos te koppelen, heeft usb-aansluitingen, ook te gebruiken als voeding, het koppelen is eenvoudig, maar daarentegen is er geen beveiliging op MiraCast en dubbelzijdig plakband was welkom geweest.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Geschikt voor MiraCast en Intel WiDi
  • Makkelijk mee te nemen
  • Minpunten
  • Geen beveiliging op MiraCast
  • Dubbelzijdig plakband was welkom geweest.

Lees ook: Review: Philips WeCall de conferentiespeaker

Aansluitingen

Je sluit hem aan via hdmi en vervolgens kun je hem draadloos koppelen met computers met Windows 8.1 en veel Android-apparaten. Apple biedt geen ondersteuning voor MiraCast. Naast een hdmi-aansluiting heeft de PTV30000 alleen een usb-aansluiting waarmee je hem op de meegeleverde voedingsadapter kunt aansluiten. Heeft je televisie, beamer of monitor een usb-uitgang dan kun je die natuurlijk ook gebruiken als voeding. Alleen een stukje dubbelzijdig plakband ontbreekt nog om hem ook netjes achter een tv weg te bergen.

Het koppelen

Het koppelen is eenvoudig, het kastje maakt namelijk gebruik van wifi-direct en je hoeft hem dus niet toe te voegen aan je bestaande draadloze netwerk. Behalve MiraCast ondersteunt dit kastje van Netgear ook Intel WiDi. Daarmee is het ook te gebruiken op oudere computers zonder Windows 8.1, maar die wel een Intel draadloze netwerkkaart aan boord hebben. Beide technieken zijn snel genoeg om een Full HD-video op het beeld te tonen. Een minpuntje is wel dat voor het weergeven van video via MiraCast de PTV3000 geen beveiliging heeft, waardoor het beeld in principe door iedereen is te ontvangen.

Voor meer informatie: www.netgear.nl

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Overig

Tags: netgear ptv3000, netgear push2tv ptv3000 miracast dongle, netgear adapter windows 8, netgear push2tv, netgear push2tv ptv3000 wireless display adapter, netgear push2tv ptv3000 review, netgear push2tv ptv3000, netgear push2tv ptv3000 firmware