abonneren

Review: Kopi Kbar Multiple USB Power Strip

De Kbar Multiple USB Power Strip is een geavanceerde usb-stekkerdoos, geschikt voor zowel Apple- als Android-apparaten. Een door Kopi gepatenteerde schakelaar maakt het namelijk mogelijk om tot acht apparaten elk te voorzien van de maximale stroomtoevoer. En dát zie je niet elke dag op een power strip.
Score
80
  • Pluspunten
  • Ontwerp
  • Overspanningsbeveiliging
  • Maximale stroomtoevoer door de K-Switch
  • Acht apparaten tegelijk opladen
  • Minpunten
  • Micro-usb niet bruikbaar voor opladen
  • Kleine, stroeve schakelaars
  • Op het oog zinloze ruimte

None

Maar liefst acht apparaten zijn erop aan te sluiten, waarbij een kleine schakelaar het mogelijk maakt om Android- en Apple-apparaten van de juiste stroom te voorzien. De Kbar Multiple ziet er fraai uit, maar is wel fors in gewicht. De micro-usb-poort is nutteloos zonder de uitbreidingspoort.

Lees ook: Deze USB-oplader is stiekem een draadloze keylogger

De Kbar Multiple komt voort uit de eerste productlijn van het Chinese merk Kopi. Het gewicht valt op: hij weegt ruim een kilo. Je krijgt er een 47 cm lange staaf voor met daarop acht standaard usb-poorten om smartphones, tablets, mp3-spelers en andere elektronische apparaten met een usb-kabel op te laden.

De USB-faciliteiten van Kbar Multiple

De ingangen zijn verdeeld over vier vakjes, terwijl er in totaal zeven vakjes zichtbaar zijn. Eén van de ‘ongebruikte’ vakjes is voorzien van de aan-uitschakelaar, een tweede beschikt over een led-lichtje dat de overspanningsbeveiliging aangeeft, terwijl het derde vakje volledig leeg is. Erg efficiënt lijkt het dus niet ingericht, maar volgens het merk is deze inrichting nodig om alle apparaten van een optimale stroomtoevoer te voorzien. Boven elk tweetal usb-poorten zit namelijk een kleine schakelaar, die de stroomtoevoer voor Apple-apparaten opschroeft van 0,5 Ampère naar 1 Ampère of zelfs 2.1 Ampère in het geval van tablets. Daarnaast bevat één van de usb-vakjes over een I/O micro-usb-poort. Helaas is deze niet te gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone op te laden, maar alleen om de los te kopen uitbreidingsset erop aan te sluiten. Met deze Bluetooth add-on (40 dollar) kun je met je smartphone of tablet de exacte stroomgegevens aflezen.

Schakelaar = K-Switch

De schakelaar wordt door Kopi de K-Switch genoemd. Dit is een gepatenteerd design, dat het mogelijk maakt om Apple-apparaten in de best mogelijke tijd op te laden. Dat kan zo drie uur schelen aan oplaadtijd bij het aansluiten van een iPhone. Het mooie is dat je op deze manier dus acht iPhones, iPads en iPods razendsnel kunt voorzien van stroom, terwijl je bijvoorbeeld ook nog je navigatiesysteem en videocamera erop aansluit. De K-Switch is wel klein en stroef in gebruik. Je zult dus wat kracht moeten zetten met je nagel of onderkant van de duim. De gehele Kbar voorzie je van stroom met een standaard IEC-kabel.

Kopi Kbar in verschillende kleuren

De Kopi Kbar is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het model is ook verkrijgbaar als versie met reguliere stekkers, zodat je usb-stekkers kunt combineren met reguliere 220V-stekkers. Deze wordt verkocht onder de naam Kopi Kbar Combo.

Voor meer informatie: kopi-d.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: Oplader, Usb, usb stick, meerdere apparaten opladen usb, kopi kbar multiple usb power strip, kopi kbar, oplader meerdere apparaten, meerdere usb apparaten opladen

Nieuws headlines

Laatste reactie