abonneren

Review: Eizo Flexscan EV2455-BK

Bij Eizo kun je er doorgaans op vertrouwen dat je kwaliteit in huis haalt. De laatste ultradunne monitoren in de Ultra-Slim-serie zijn daar geen uitzondering op.

De EV2455-BK is hier geen uitzondering op. Het gebruikte IPS-paneel van 24 inch met een resolutie van 1920 bij 1200 beeldpunten geeft alle kleuren natuurlijk weer zoals ze zijn bedoeld, ook wanneer we het scherm vanuit een hoek bekijken. We konden het paneel betrappen op wat backlight bleeding bij de linkerrand, maar over het algemeen wordt zwart net zo getrouw weergegeven als kleur.

Lees ook: Review: Eizo Foris FS2434, verwen je games

Eizo EV2455-BK heeft subtiele luxe

De Eizo EV2455-BK is ontworpen voor de zakelijke markt – waar de 16:10-beeldverhouding regelmatig wordt gebruikt – en heeft daarom een sober uiterlijk. Maar achter deze bescheiden uitstraling gaat er een subtiele luxe schuil. Zo zijn de randen rond het scherm erg smal. De vatting zelf is slechts een millimeter, zodat de effectieve rand om het scherm uiteindelijk iets meer dan een halve centimeter omvat. De monitor is voorzien van aansluitingen voor d-sub, dvi-d, hdmi en DisplayPort en kan dienen als een usb 3.0-hub voor twee apparaten. 3,5mm-ingangen voor een headset maken de uitgebreide aansluitmogelijkheden compleet.

Bediening Eizo EV2455-BK

Ook de bediening van de EV2455-BK is een genot, dankzij de aanraakgevoelige knoppen op de onderste rand. Deze contextafhankelijke toetsen zijn zodanig ingedeeld dat het navigeren van het menu altijd consistent is, een punt waar veel fabrikanten van beeldschermen veel schermen steekjes laten vallen. De ingebouwde speakers zijn prima (voor een beeldscherm), al zijn het geen hoogvliegers op het gebied van lage tonen.

Hoge instapprijs, lage verbruikskosten

Als je regelmatig schrikt van je energierekening, dan verdient dit scherm zeker de aandacht. De EV2455-BK blinkt uit in het terugdringen van het stroomverbruik. Ingebouwde sensoren kunnen de schermhelderheid aanpassen aan het omgevingslicht en het scherm gaat na een instelbare tijd op stand-by als de warmtegevoelige sensor een lege werkplek opmerkt. Zodra je terug op je plek gaat zitten gaat het scherm automatisch weer uit zijn slaapstand.

Hoge prijs EV2455-BK

Het enige dat ons er van weerhoudt om die felbegeerde vijfde ster toe te kennen is de hoge adviesprijs van 499 euro. Nu is de EV2455-BK de keuze bij uitstek voor de milieubewuste zakelijke gebruiker, maar tussen de adviesprijzen van de EV2455 en de EV2450 zit een verschil van maar liefst 180 euro. Het enige wat deze twee schermen van elkaar onderscheidt, is de eerder genoemde beeldverhouding. De goedkopere EV2450 neemt namelijk genoegen met de veelgebruikte resolutie van 1920 bij 1080. Tenzij je écht die 120 pixels nodig hebt, doe je er verstandig aan om voor het kleinere scherm te gaan. Maar voor de liefhebbers van 16:10 is de EV2455-BK het perfecte beeldscherm.

Pluspunten

Uitmuntende beeldkwaliteit

Slank ontwerp

Laag stroomverbruik

Uitgebreide aansluitmogelijkheden

Minpunten

Hoge prijs

Prijs: €499

Voor meer informatie: www.eizo.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: eizo, eizo display, eizo flexscan ev2455-bk, eizo flexscan ev2455 test, eizo flexscan ev2455 review