abonneren

powergorilla

De powergorilla (met een kleine 'p') is een draagbare, oplaadbare accu die andere apparaten zoals uw laptop van extra stroom kan voorzien. Laptops kunnen zo'n vijf uur langer mee, terwijl mp3-spelers maar liefst 20 uur extra aan stroom krijgen.

De aluminium behuizing van de powergorilla voelt prettig en stevig aan. Ook is de behuizing dun genoeg om hem makkelijk in een laptoptas te stoppen zonder dat hij uitsteekt. De powergorilla wordt in zijn eigen draagtas geleverd, waarin ruimte is aangebracht om de verscheidenheid aan meegeleverde kabels en adapters op te bergen. Deze adapters maken het mogelijk een groot aantal apparaten aan te sluiten, variërend in voltage van 5 V tot 24 V. Met de adapters kan de powergorilla zelf ook opgeladen worden, in 150 landen ter wereld.

Er worden twee setjes connectors meegeleverd, via de website zijn er nog meer bij te bestellen. Op de website is het mogelijk vooraf te zien of er een connector voor uw apparatuur bestaat. Een enkele aan/uit-knop is geplaatst naast een lcd-scherm met een blauwe achtergrondverlichting. Op dit display ziet u de hoeveelheid stroom die nog aanwezig is in de accu, evenals het geselecteerde voltage.

Aan de bovenzijde van de powergorilla bevinden zich drie aansluitingen. Eén ervan is om de powergorilla zelf op te laden, een tweede is bedoeld voor uw laptop. Om het juiste voltage voor uw laptop te selecteren drukt u herhaaldelijk op de aan/uit-knop tot het juiste voltage op het display verschijnt. De derde aansluiting is een usb-poort waarmee de meeste draagbare apparaten op 5V kunnen worden opgeladen.

Voor de fanatieke reiziger die niet genoeg heeft aan de hoeveelheid energie van deze accu: de powergorilla is ook samen te gebruiken met de Powertraveller solargorilla, die de accu kan vullen op zonneënergie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bouwkwaliteit
  • Draagbaar
  • Ruim inzetbaar
  • Handmatige voltageselectie
De powergorilla is degelijk gebouwd, maar crucialer is dat de accu noch fors uitgevallen noch lelijk is. Sterker nog: veel stijlvoller als dit zal een extra accu er niet uit komen te zien. Wilt u uw mobiele apparatuur overal ter wereld op kunnen laden zonder alle laders mee te hoeven nemen, dan is de powergorilla uw kameraad.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie