abonneren

Power over Ethernet wint aan populariteit

Geen extra stroom, maar toch 8 of meer ethernet-poorten via een switch. En dat dan op Gigabit-snelheid. Tegenwoordig kan het. En dan is het nieuwe Power Over Ethernet (kortweg: PoE) ook nog eens energiezuinig. Tijd om eens wat producten met deze techniek onder de loep te nemen.

  Lees hier wat dit betekent.

Power Over Ethernet wint sterk aan populariteit. De technologie wordt (vooral) gebruikt om netwerkapparatuur zoals VoiP-telefoons, webcams, mini-pc’s, switches en tablets van stroom te voorzien, zonder dat daar een extra voedingsadapter voor nodig is. Dit is vooral handig als het netwerktoestel ingezet moet worden op een plaats waar stroomvoorziening via het stopcontact moeilijk haalbaar is. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van een beveiligingscamera of wanneer er veel stroom nodig is voor alle smart home apparatuur die je in en on je huis kan plaasten. Of heb je een notebook die opgeladen moet worden maar een stopcontact is niet in de buurt of wordt al gebruikt? Via PoE heb je geen probleem, je stopt slechts de ethernetkabel uit het aanwezige netwerk in het apparaat en deze wordt gevoed.
 

IEEE802.3az-standaard: goed voor het milieu
Dat is niet alleen handig, het is ook nog eens goed voor het milieu en het bespaart geld. Immers: je verbruikt minder stroom. Zeker de nieuwste generatie PoE-producten, met de nieuwe zogenoemde IEEE802.3az-standaard, houden rekening met energiebesparing en gaan efficiënt met energieverbruik om. Zo’n beetje alle grote techmerken zijn bezig met de ontwikkeling van producten rondom PoE en de verwachting is dat dit alleen nog maar toeneemt.

D-Link is zo’n partij die sterk in zet op PoE. Qua energiezuinigheid gaat de Taiwanese fabrikant echter nog een stap verder dan andere merken. Het heeft zelf de ‘D-Link Green 3.0 technology’, dat bijvoorbeeld te vinden is in de nieuwe DGS-1008MP, een 8 poorts gigabit-switch. Deze techniek houdt in dat er rekening wordt gehouden met de status van het netwerk. Is deze actief of niet? Hoe lang is de kabel? Op dat soort vragen heeft D-Link Green 3.0 het antwoord en doet daar wat mee. Wordt er een poort niet gebruikt, dan gaat deze automatisch in slaapmodus, om maar wat te noemen. Ideaal voor het midden- en kleinbedrijf, waar veel mensen komen en gaan en waar niet iedereen fulltime in dienst is of constant gebruik wordt gemaakt van alle poorten.
 

D-LINK DSG-1008MP Switch
Je voorkomt dus onnodig energieverbruik, terwijl er toch een uiterst modern en geavanceerd apparaat je netwerk (mede) draaiende houdt. De switch kan 30 watt per poort afgeven, met een maximum van 140 watt – zo kun je heel wat elektronische apparaten van de nodige stroom voorzien.

De D-Link DGS-1008MP is tot slot erg gemakkelijk aan te sluiten. Er is geen uitgebreide configuratie nodig en de installatie eenvoudig en rap. En omdat de boel geen fan nodig heeft, is het apparaat geruisloos.

Een gemiddeld MKB-bedrijf heeft echter misschien niet genoeg aan slechts 8 poorten. Het alternatief? De DES-1018MP biedt met 16 Fast Ethernet PoE-ingangen en 2 uplink-poorten een meer dan prima alternatief. Op deze razendsnelle switch sluit je niet alleen computers of printers aan, maar ook een NAS of Wireless Acces Points. En dankzij de 2 Gigabit Uplinks, is het mogelijk om je netwerk op een veilige en betrouwbare manier uit te breiden.

DGS-1100 serie
Maar de ultieme oplossingen op het gebied van PoE-switches zijn te vinden in de nieuwe 1100-lijn van D-link. Deze nieuwe modellen zijn helemaal gericht op ondersteuning bij videobewaking. De DGS-1100-10MP en de DGS-1100-26MP zijn speciaal ontwikkelt om surveillance netwerken op een slimme manier te managen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan speciale Surveillance modi die automatisch bewakingsapparatuur detecteren, maar ook iets als Surge protection, dat de apparaten beschermt tegen overspanning of blikseminslag. Zo voorkom je ingewikkelde installatieprocedures en bespaar je kosten van een eventuele reparatie.

De DGS-1100 serie kent momenteel twee modellen: de DGS-1100-10MP bevat 8 PoE-poorten met een maximaal budget van 130 watt, terwijl de DGS-1100-26MP liefst 24 ehernetpoorten met een maximum 370 watt heeft.

Eventueel kun je de DGS-1100 serie combineren met een PoE-beveiligingscamera van D-Link. De DCS-7110 is een camera voor buitenshuis die zowel ’s nachts als overdag te gebruiken is, in Full HD opnamen schiet en op afstand te bedienen is.
 

Video: DCS-7110 bewakingscamera demo


Beelden geschoten met de DCS-7110 van D-Link.   


Keuze is reuze
Kortom: op het gebied van Power Over Ethernet-apparaten is de keuze reuze. Het is maar net wat je als (zakelijke) consument zoekt. De diverse producten van D-Link zijn vanaf heden verkrijgbaar.

 

Lees meer over het automatiseren van je huis.
Automatiseren is hip. En dan specifiek het automatiseren van je huis, om precies te zijn. Maar hoe connected kun je je huis nou eigenlijk maken? Aan de hand van dit dossier proberen we je wegwijs te maken in de mogelijkheden van je eigen 'smart home'. Zodat jij precies weet wat je moet aanschaffen om je huis nog mooier te maken dan 'ie al is.

 

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage, Overig

Tags: poe, Dlink, belang