abonneren

Podcastudio

Behringer's Podcastudio bundelt alle software en hardware die u nodig heeft om podcasts op een pc of Mac te maken.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

In de doos van de Podcastudio vinden we een vijfkanaals Xenyx 502-mixer met een UCA200-interface om hem op een usb2.0-poort aan te sluiten, een HPM1000-koptelefoon en een bureaustandaard voor de meegeleverde XM8500 dynamische microfoon. Deze levert prima geluidsprestaties.

Het pakket is verpakt als een speelgoeddoos, waarschijnlijk om op te vallen in de winkelrekken. Helaas is deze beginnersgeörienteerde aanpak niet doorgevoerd in de gebruikershandleiding, die er (ten onrechte) vanuitgaat dat u precies weet wat u aangeschaft heeft. Zo wordt u gevraagd de ASIO2KS-driver in de System32-map te plaatsen. Prima, als u weet waar u de driver kunt vinden en welke map ze precies bedoelen (het gaat om de WINDOWS\System32). Ook wordt er aangeraden om het invoer- en uitvoerniveau juist in te stellen, zonder enige uitleg wat het 'juiste' niveau precies is.

Hoe dan ook, in het pakket zitten geen enkel product dat iemand met een beetje technische kennis zal afschrikken en ondanks de feestverpakking gaat het hier om een serieus product dat moet leiden tot professionele resultaten.

De gebundelde software is op het internet gratis te verkrijgen: het gaat om Audacity voor het podcasten, de Krystal Audio Engine om gebruik te kunnen maken van VST-inputs, Podifier om podcasts te kunnen uploaden en Juice en Podnova om ze binnen te kunnen halen. Ondanks het gratis karakter van de software is de hardware het aankoopbedrag meer dan waard.

Eigenlijk is ons grootste bezwaar met de Podcastudio dat de verpakking duidelijk zegt dat de kit gebruikt kan worden om muziek op te nemen. Ja, inderdaad: de mixer heeft twee stereoingangen en één XLR mono-ingang, maar daar houdt het mee op. De UCA200 mist een midi-poort, dus wie wat meer met muziek wil doen kan zijn geld beter aan een professioneler product besteden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Professionele resultaten
  • Redelijk geprijsd
  • Slechte documentatie
  • Geen midi-poort
Behringer heeft met de Podcastudio een handige en veelzijdige oplossing voor podcasters in het assortiment. Vormt muziek een belangrijk deel van uw podcasts, dan is het gebrek aan een midi-poort voldoende reden om verder te kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: