abonneren

Pico Pro

Uiterlijk bedriegt: de Yoggie Pico Pro is geen usb-stick! Naast 128 MB aan flashgeheugen bevat de stick een 520 MHz Xscale-cpu die speciale beveilingssoftware draait. Daarmee vormt de Yoggie Pico Pro een barrière tussen uw pc en de buitenwereld.

Yoggie gebruikt de Xscale-processor om alle beveiligingssoftware geheel buiten uw cpu om te kunnen draaien. Dat betekent dat alle tijd uw pc had moeten opofferen aan het draaien van antivirus-, antispyware-, antiphising- en firewallsoftware, nu gewoon gebruikt wordt voor het draaien van programma's.

De Pico Pro vormt ook een fysieke barrière tussen uw pc en het internet. Netwerkpakketjes die via uw netwerkkaart het systeem binnenkomen worden door de Pico Pro geïsoleerd en nauwlettend bekeken, alvorens de gegevens beschikbaar worden gesteld aan het besturingssysteem.

Wanneer Yoggie's software eenmaal geïnstalleerd is, mag er uberhaupt geen verbinding meer met het internet gemaakt worden wanneer de Yoggie niet ingeprikt is. De software kan zonder wachtwoord niet verwijderd worden. Heeft u dus speciale parental controls ingesteld om uw kroost tegen internetgevaren te beschermen, dan hoeft u niet bang te zijn dat ze de stick uit de computer trekken.

Yoggie voorkomt dat malware uw systeem aanvalt via het netwerk, maar kan weinig bescherming bieden tegen andere infectiebronnen zoals diskette's en usb-sticks. Om de beveiling van uw pc dus geheel dicht te timmeren, biedt Yoggie een éénjarig abonnement op Kaspersky Lab's antivirus-pakket aan. De software wordt vervolgens automatisch van het internet gedownload.

Omdat alle netwerkverkeer eerst door de Pico Pro bekeken moet worden heeft dit zijn invloed op de netwerkprestaties, vooral bij snelle verbindingen. Toch is de maximale usb-doorvoersnelheid van 20 Mbit/s voldoende voor de meest gangbare internetverbindingen en de prestatiewinst die optreedt door het niet draaien van security-software maakt het prestatieverlies meer dan goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Meerdere security-maatregelen
  • Makkelijk mee te nemen
  • Eenvoudig in het gebruik
  • Geen ethernetpoort ingebouwd
  • Jaarlijkse abonnementskosten
  • Beperkte maximale doorvoersnelheid
De Yoggie Pico Pro is een uiterst eenvoudige, maar toch zeer krachtige manier om uw systeem goed te beveiligen. Sommige van de mogelijkheden zijn zeer geavanceerd en de minpunten wegen niet op tegen de eenvoud van de Pico Pro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie