abonneren

Pebble

Volgens fabrikanten op het Mobile World Congress wordt 2013 het jaar van de ‘smart watch’, horloges die je kunt koppelen aan je smartphone. De eerste twee hebben we inmiddels in onze handen: de Cookoo Watch en de Pebble.

Beide smartwatches vinden hun oorsprong op Kickstarter, het online platform voor crowdfunding. De Cookoo Watch combineert een ouderwetse wijzerplaat met moderne icoontjes. De Pebble gooit het over een heel andere boeg met een scherm van e-ink, dat in zijn geheel gebruikt wordt voor informatie. Beide horloges zijn primair ontworpen voor gebruik met een iPhone, iPod touch of iPad, al werkt de Pebble inmiddels ook goed met Android 4.0.

De Pebble is een stuk slanker. Het e-ink-scherm telt 144 bij 168 pixels. Net als bij de Cookoo Watch is er een trilmotor ingebouwd. Ook heeft de Pebble een accelerometer. De insteek van de Pebble is anders: je ziet niet alleen of er notificaties zijn, je kunt ze ook meteen lezen op het display. Dit werkt behoorlijk goed, al stuiten we ook hier op de beperkingen die door Apple zijn opgelegd. Diensten die geen eigen api hebben, zoals Whatsapp en Twitter, worden simpelweg niet ondersteund. Op het Android-platform zijn er third-party apps die je alle notificaties laten doorsturen.

Interessant aan de Pebble is dat er een eigen sdk is, waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen voor dit horloge. Deze ‘watch apps’ gaan nog zelden verder dan leuke wijzerplaten, maar de mogelijkheden zijn enorm.

Het bedienen van de Pebble gaat via wat sponzig aanvoelende knoppen aan de zijkant; scrollen door tekst en menu’s gaat redelijk soepel. Wat ons betreft is de Pebble veel meer ‘smart watch’ dan de Cookoo Watch, al was het maar omdat je voor hetzelfde geld aanzienlijk meer functionaliteit krijgt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie