abonneren

PackShot Creator 3D

Fotograferen kan iedereen, maar fatsoenlijke productfotografie is altijd voorbehouden geweest aan professionele fotografen. Met de PackShot Creator komt er een kentering in deze trend: voor weinig geld kan nu iedereen productfoto's maken.

De PackShot Creator is een indrukwekkend apparaat ter grootte van een kleine koelkast. Gelukkig valt het gewicht mee: enerzijds door de lege ruimte binnenin, anderzijds door het gebruik van het lichte aluminium. Een deur aan de voorkant biedt een blik op het innerlijk van de PackShot Creator. We zien dat er zich in de hoeken van de aluminium wanden speciale tl-buizen van Philips bevinden. Bij het inschakelen van het apparaat geven deze een koel licht af dat overeenkomt met neutraal daglicht.

In de bovenkant van de Packshot Creator bevindt zich een ruimte waar een camera te plaatsen is. De Packshot Creator wordt naar wens ook al met een geschikte camera geleverd. Het voorkeursmerk lijkt Canon te zijn; via een speciale usb/laad-kabel wordt de camera in een handomdraai aangesloten. Op een plexiglas plaat is nu in de Packshot Creator een product te plaatsen en met een simpele klik op een button in de software krijgen we een vrijstaande foto van het product.

De software is behoorlijk veelzijdig: er kan eenvoudig in- en uitgezoomd worden, kleurcorrecties kunnen uitgevoerd worden, het product kan met een masker vrijstaand gemaakt worden, roteren en verkleinen behoren tot de mogelijkheden en voor productie is het ook mogelijk om tekst en vormen toe te voegen.

Het is met de PackShot Creator ook mogelijk om foto's schuin van voren te nemen. Het ziet er een beetje klunzig uit: de foto wordt door de open deur genomen, de camera op een statief geplaatst. Het werkt echter wel, vooral dankzij de afneembare witte achterwand die meegeleverd wordt. Wie wat extra geld uitgeeft krijgt zelfs een speciaal draaiplatform meegeleverd. Met dit draaiplatform kan het object automatisch gedraaid en gefotografeerd worden. Een losse fotoserie of animated gif-bestand is het resultaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudige bediening
  • Uitstekende resultaten
  • Relatief goedkoop
  • Fotograferen van zijkant vereist wat handmatig werk
De PackShot Creator is een fantastisch product met een vriendelijke prijs. In productieomgevingen en bij webshops kunnen veel kosten worden uitgespaard op een professionele fotograaf terwijl goed uitziende productfoto's in een handomdraai gemaakt kunnen worden. De PackShot Creator kost in een basisversie, dus zonder accessoires en camera, 2.000 euro. De normale uitvoering inclusief accessoires kost 4.000 euro en wie ook het draaiplatform wil hebben betaalt 5.000 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie