abonneren

NPS-520

Heeft u een mutlifunctionele printer met usb-aansluiting die u wilt delen op het netwerk? Met de ZyXEL MFP printserver is dat heel eenvoudig.

Al eerder hebben we netwerk print-servers voor thuis getest, meestal met minder positief resultaat. Deze ZyXEL MFP printserver doet het direct uitstekend.
De ZyXEL NPS-520 is in een paar minuten geïnstalleerd waarna de multifunctionele printer via het netwerk is te benaderen vanaf iedere Windows pc of Mac waarop de meegeleverde software is geïnstalleerd. Feitelijk merkt u in het gebruik geen verschil als ware de printer rechstreeks via usb aangesloten. Printen, scannen het maakt niet uit. Ook op de mfp geactiveerde scans naar een bestand op de pc werken zonder problemen.

Dankzij een autoconnect en autorelease functie in de ZyXEL software is er geen centrale serverfunctie nodig en is de multifunctionele printer vanaf iedere pc aan het ethernet netwerk te benaderen. Alle functionaliteit van de aangesloten mfp inclusief statusinformatie van de door ons geteste mfp-printer werkt.

Het apparaatjes is bijzonder klein zodat er altijd wel een plaatsje voor te vinden is. ZyXEL specificeert ondersteuning voor veel verschillende mfp’s en besturingssystemen helaas nog met uitzondering van Windows Vista, waarvoor de ondersteuning aan het eind van 2007 beschikbaar komt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Klein
  • Eenvoudig
  • Functioneel
  • Nog geen Windows Vista
Een eenvoudige oplossing voor het delen van een multifunctionele printer op het netwerk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: printservers

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord