}
abonneren

nanoStick Solo

Dat de tv-producten van Pinnacle zijn overgenomen door concurrent Hauppauge, betekent niet dat er een einde is gekomen aan de PCTV-lijn. Dat bewijst de PCTV nanoStick Solo, een dvb-t-ontvanger in usb-formaat.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het dvb-t-formaat is vooral geschikt voor mensen die op hun vakantie tv willen kijken. In Nederland zijn er maar weinig free-to-air kanalen die u kunt ontvangen met een dvb-t-tuner: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en de lokale omroepen, daar houdt het mee op. In het buitenland is de situatie gelukkig anders: vooral Duitsland, Engeland en Frankrijk grossieren in de dvb-t-kanalen. Lekker handig wanneer u daar dus op de camping zit.
De overname van Pinnacle PCTV door Hauppauge heeft weinig gevolgen gehad voor de PCTV-producten. Afgezien van een nieuwe merknaam (PCTV Systems) ziet de nanoStick Solo er vertrouwd uit. Het kleine usb-stickje heeft één ingang, waar u de meegeleverde mini-antenne op aansluit. Vervolgens steekt u de stick in uw laptop en start u de meegeleverde TVCenter-software.
Wij installeren de nanoStick Solo op onze laptop. Een leuke testcase, want deze laptop is uitgerust met Windows 7 Home Premium (64-bit). We zijn niet verbaasd dat Microsoft zelf geen driver aan kan dragen voor de stick, maar tot onze verrassing werkt alles soepel na het installeren van TVCenter. Een pluim voor de driver-afdeling van PCTV Systems, dus. In het verleden hadden we veel kritiek op Pinnacle’s PCTV-applicatie. Het probeerde een compleet mediacenterpakket te zijn en slaagde daar niet in; de applicatie was log, traag en ondoorzichtig. Gelukkig is er geluisterd naar deze kritiek: TVCenter dumpt alle overbodige functionaliteit en richt zich puur op het kijken naar tv-kanalen. De software reageert rap en de interface is uiterst minimalistisch en begrijpelijk gehouden. De beschikbare dvb-t-kanalen worden rap gevonden en de software schakelt zelf naar de bijbehorende beeldverhoudingen (4:3 of 16:9) om. Verder worden ondertitels, teletekst, een elektronische programmagids, pauzeren van live-beeld en het maken van opnames netjes ondersteund.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • kleine, degelijke stick
  • prettige software
  • nut in Nederland beperkt
Mocht u veel in het buitenland vertoeven dan kunt u met de nanoStick Solo prima uit de voeten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: tv-tuners

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI