Groepstest Netflix-alternatieven: Movie Max Online

Net als Videoland is ook Movie Max (www.moviemaxonline.eu) van origine een videotheek die zijn eigen streamingdienst heeft opgezet. Het aanbod is grotendeels vergelijkbaar met de catalogus van MeJane.com. Nieuwe films kun je voor € 4,99 48 uur huren.

Leuk is dat je kunt zien welke films er binnenkort beschikbaar zijn. Daarnaast vraag je een overzicht op van nieuwe films en titels die binnenkort uit het assortiment verdwijnen. De beeldkwaliteit is afhankelijk van de beschikbare bandbreedte. Verder is er alleen stereogeluid beschikbaar. Hoewel Movie MAX Online een prima streamingdienst is met een breed aanbod, had de gebruikersinterface wel iets moderner gemogen. Op een pagina staan nu slechts twaalf titels vermeld. Zeker als je alle titels van een bepaald genre wilt doornemen, is het hierdoor noodzakelijk om meerdere pagina’s te openen. Deze aanbieder laat bezitters van een iPhone en iPad jammer genoeg links liggen, want voor iOS is er geen app. Bezitters van een Android-toestel en Samsung smart-tv kunnen wel een applicatie installeren. Net als bij de eerder besproken filmdienst MeJane.com accepteert Movie Max Online veel verschillende betaalmethoden, al worden er soms wel extra kosten in rekening gebracht.

Conclusie

In dit artikel hebben verschillende waardige Netflix-alternatieven de revue gepasseerd, al is er natuurlijk wel verschil in kwaliteit. Als je gloednieuwe films in full hd wilt streamen zonder ook maar één cent te betalen, kom je uit bij Popcorn Time. Helaas is deze dienst illegaal. Auteursrechtorganisaties zullen er dus alles aan doen om de makers aan te pakken. Wie in het legale circuit een goed alternatief zoekt, kan de fraaie dienst Videoland Unlimited eens uitproberen. Net als bij Netflix betaal je hiervoor een vast bedrag per maand, waarna je onbeperkt toegang hebt tot een interessante collectie met films en series. Ook handig is dat Videoland Unlimited voor een grote hoeveelheid apparaten beschikbaar is. Ten opzichte van Netflix is de audiokwaliteit wel een nadeel, want alle films hebben uitsluitend stereogeluid.

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Overig

Tags: netflix alternatief nederland, netflix alternatief, movie max online, streming movie review, movie max, groepstest, streaming film review