abonneren

Mobile Notes

Iedereen die wel eens geprobeerd heeft handgeschreven notities om te zetten naar een tekstbestand weet hoe onhandig en langzaam dit in zijn werk gaat. Het proces automatiseren met een product als de E-Pens Mobile Notes scheelt een hoop tijd.

In de doos vinden we een digitale stylus die als normale pen gebruikt kan worden, een receiver en conversiesoftware. De pen kan zowel onderweg gebruikt worden, als muis voor tablet-pc's, of om handgeschreven tekst in applicaties in te voeren. De installatie is eenvoudig en eenmaal opgeladen kan de receiver aan een bloknote bevestigd worden met een clip. De receiver pikt vervolgens uw schrijfsels op en slaat tot 50 pagina's aan tekst op. Eenmaal aangesloten op uw pc importeert de software uw notities en zet ze om naar digitale tekst dankzij karakterherkenning (ocr). Er zijn veel instellingen aanwezig om de taal, schrijfstijl en layout te bepalen.

In muismodus bestuurt de pen de muiscursor op uw scherm. Een tik op de pagina of een klik op de knop activeren de linker- en rechter muisknop.

We zijn onder de indruk van de accuraatheid van de stylus en de receiver, al blijft het belangrijk dat we netjes schrijven om 100 procent nauwkeurige resultaten te behalen. De Mobile Notes doet hoe dan ook een lovenswaardige poging uw krabbels in tekst om te zetten.

Heeft u geen zin uw handschrift aan de Mobile Notes aan te passen? Dan is er een trainingsprogramma met de software meegeleverd. Hiermee raakt de software gewend aan uw unieke schrijfstijl, al betekent het dus wel dat u de tekst moet teruglezen en aanpassen nadat de software (onvermijdelijk) een fout maakt.

Een groter probleem is dat de pen zelf niet erg solide aanvoelt. Ook glijdt de pen na verloop van tijd uit onze handen. We schrijven dus prettiger met een normale balpen. Toch is de Mobile Notes een effectief product om tijd te besparen bij het digitaliseren van tekst.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in het gebruik
  • indrukwekkend accuraat
  • kan handschrift aanleren
  • matige kwaliteit pen
Wie vaak aantekeningen op papier maakt en deze vervolgens uit moet typen, kan zich veel werk besparen met de E-Pen Mobile Notes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: