abonneren

Mir:ror

De Fransen zijn experts als het gaat om maffe producten. We kunnen het in ieder geval niet veel gekker bedenken dan Violets Mir:ror RFID (Radio Frequency Identification) reader.

De Mir:ror starter kit bestaat uit een Mir:ror USB RFID reader, twee nano:ztag miniatuur-RFID-konijntjes en drie RFID ztamp:s-tags die u op alledaagse objecten kunt plakken. De Mir:ror zelf is een kleine, witte, ronde reader met een led-verlichte rand die in verschillende kleuren oplicht afhankelijk van de status. Ook zit er een klein speakertje in verwerkt.

Om de Mir:ror te gebruiken maken we eerst een gebruikersaccount aan op de website van Violet en downloaden we de Mirware-applicatie. Nadat de Mir:ror is aangesloten wijzen we acties toe aan de geregistreerde RFID-objecten (nano:ztag, ztamp:s) door deze één voor één op de reader te plaatsen en een naam te geven met de Mirware-applicatie of in uw gebruikersruimte op de website. Elk geregisteerd object krijgt zijn eigen unieke e-mailadres, zodat u surreële acties kunt uitvoeren, zoals uw paraplu e-mailen. De reader herkent elke RFID-chip die aan de ISO-standaarden voldoet, dus het lukt ons ook onze OV-kaart te registeren als trigger om applicaties te starten.

Elk object kan één of meerdere applicaties toegewezen krijgen. Er zijn een aantal algemene applicaties, zoals 'start een programma' of 'open een url', waardoor programmeerkunst geen vereiste is. Tussen de beschikbare applicaties vinden we een YouTube-viewer, podcasts en rss-feeds via text-to-speech-diensten. De kwaliteit van de text-to-speech-engine is overigens niet echt geweldig. Applicaties kunnen gekoppeld worden. Het is niet mogelijk op eenvoudige wijze eigen applicaties te bouwen, maar een tag kan wel gebruikt worden om metadata naar een webapplicatie te sturen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig te gebruiken
  • konijntjes!
  • led-verlichting kan niet uit
  • piepgeluidjes kunnen niet uit
Mir:ror biedt leuke, aparte mogelijkheden en is eenvoudig te gebruiken, maar het voegt niet echt iets toe aan uw huishouden. Als technologiedemo is het indrukwekkend, dat wel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie