abonneren

Micro Travel Hub ACH63EU

Je wil een bestandje overzetten naar je usbstick, maar alle usb-poorten zijn in gebruik. Wat nu? Een willekeurige kabel eruit trekken of, een usb-hub aanschaffen.

Usb hub van klein formaat


Een usb-hub zou je ook een usb-splitter kunnen noemen, sluit je met één of twee usb-aansluitingen aansluit op de pc. Op de hub kan je dan meerdere usb-apparaten aansluiten, bij sommige hubs wel tot acht tegelijk. Ondanks het feit dat je maar twee usb-poorten op de computer gebruikt. Heel handig natuurlijk.
De Targus Micro Travel Hub is een kleine usb2.0 hub. Met afmetingen van 2.3 x 2.3 x 1.5 cm (BxDxH) en een gewicht van 25.5 gram (inclusief usb kabel) is hij erg handzaam. De usb-verbindingen zijn volledig USB2.0 High-speed compatible. USB 1.1 Standard speed of low speed producten kunnen er ook gewoon op worden aangesloten.

Vier op twee


De Micro Travel Hub is een vier poorts usb-hub die twee usb-aansluitingen nodig heeft. Éen voor stroom (rood gekleurd) en een voor de data-overdracht (zwart gekleurd). Natuurlijk is dit een mooie oplossing om van een lichtnetadapter af te zijn. Er wel een nadeel; vooral oudere- en mini- notebooks kunnen de vraag naar stroom niet aan. Daarom is het handig om te controleren of uw notebook dit wel aan kan. Optioneel is het mogelijk om de hub via een adapter van stroom te voorzien. Helaas wordt er geen adapter meegeleverd. Het is natuurlijk wel mogelijk om een universele adapter te kopen bij de elektronicawinkel in de buurt. Als hij is aangesloten met de usb-stekker voor stroom gaat er een oranje ledje branden, verder heeft het ledje geen andere functie.

Design komt met een prijs


Het apparaarje ziet er goed uit en de snelheid is in orde. Helaas is de prijs aan de hoge kant. Met een straatprijs van maar liefst €29,99 vinden wij hem erg duur. Er zijn alternatieve grotere usb-hubs, met en zonder lichtnetadapter, voor prijzen die lager liggen dan die van deze Targus. Natuurlijk zijn de compacte afmetingen ook wat waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein
  • Geen externe AC adapter bijgeleverd voor het geval nodig
  • Duur
Targus heeft met deze hub een prima product. Afgezien van de niet bijgeleverde voedingsadapter die we wel voor deze prijs verwachten, is hij ons wel een ruime voldoende waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie