abonneren

LS-10

Hoewel Olympus beschikt over een breed aanbod van compacte (voice)recorders, was er nog geen model dat zich specifiek op muzikanten richt. Daar komt nu verandering in. De firma omschrijft de LS-10 als een 'studiorecorder op zakformaat', een redelijk accurate typering voor een apparaat dat een aantal sterke troeven voor hoge kwaliteitsopnames aan boord heeft.

De LS-10 ondersteunt namelijk opnames in mp3- en wma-formaat, maar belangrijker nog; ook ongecomprimeerde lineaire pcm-opnames in wav-formaat (maximaal 24-bit/96 kHz). Dit is aanzienlijk hoger dan standaard cd-kwaliteit (16-bit/44,1 kHz). De opnames zijn eenvoudig te converteren naar cd's en voor (beginnende) muziekanten die de fragmenten eerst op de pc willen bewerken, wordt Cubase LE4 meegeleverd. Los van het stevige formaat (131x48x22 mm, 165 gram) springen vooral de twee prominente stereo microfoons in het oog. Ze bevatten gesneden aluminium onderdelen, wat een betere vibratieabsorbtie moet opleveren. De microfoonversterker onderdrukt ruis via afzonderlijke versterkingscircuits voor het linker- en rechterkanaal en doordat de microfoons in een hoek van 90 graden naar buiten zijn gericht, worden bredere en natuurlijker klinkende geluiden opgenomen zonder dat u zich druk hoeft te maken over positionering in het midden. De opnameniveaus zijn handmatig in te stellen via een schakelbare begrenzer. Op het 1,8 inch lcd-scherm is de niveaumeter en de piekindicator te controleren. De LS-10 biedt een maximale opnameduur van ongeveer 12 uur (bij 16-bit/44,1 kHz) met twee AA alkalinebatterijen. Er een standaard ingebouwd flashgeheugen van 2 GB, eventueel uit te breiden met sd/sdhc geheugenkaartjes. Er is een stereo microfooningang op mini-jack formaat en een lijningang voor aansluiting op bijvoorbeeld een mengtafel. De meegeleverde mini-usbkabel zorgt voor snelle dataoverdracht tussen recorder en pc/mac. Jammer genoeg wordt een afstandsbediening niet standaard meegeleverd. Over de bediening van deze uiterst draagbare überrecorder kunnen we kort zijn; die is net zo intuïtief en gebruiksvriendelijk als we bij alle recorders van Olympus gewend zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Hoge kwaliteitsopnames
  • Flexibele opnamemogelijkheden
  • Gebruiksvriendelijk
  • Afstandsbediening is optioneel
  • Batterijklepje zit een beetje los
  • AC-adapter niet standaard meegeleverd

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord