abonneren

Link USB2.0 Data Transfer Cable Adapter

Dicota komt op de markt met een oude technologie in een nieuw jasje.

Waar we vroeger nog met netwerkkabels of zelfs een nullmodemkabel de computers aan elkaar verbonden heeft Dicota nu een oplossing naar hedendaagse technologie: USB 2.0.

Lekker makkelijk

De handleiding van de Dicota beslaat maar enkele pagina’s met vooral grote screenshots, en dat is niet verwonderlijk, want het is echt heel makkelijk in gebruik.
Je sluit de adapter aan op computer één en met de bijgeleverde kabel van 80cm sluit je hem ook aan op de 2de computer. Heb je Windows 98 dan moet je eerst nog even de drivers installeren, gebruik je ME/2000 of XP dan kan je gelijk aan de slag.

De Software

Na het aansluiten van de adapter zie je aan de blauwe leds dat hij aanslaat, daarna start gelijk de software op, en zoekt hij contact met de tweede computer. Je krijgt de structuur van jouw computer te zien en die van de andere desktop, voor de wat ervaren Windows gebruikers heeft het veel weg van de Windows Verkenner. Daarna simpel slepen en loslaten.
De snelheid is dik in orde, binnen enkele seconden hebben wij bestanden van meer dan 200MB overgezet.

Ongedocumenteerd

Ook bevat hij een ongedocumenteerde functie om de internet verbinding te delen. Het belooft goed te werken en ziet er simpel en goed uit, maar helaas kregen wij het niet aan de praat. Maar dat garandeert natuurlijk niet, dat u het ook niet aan de praat krijgt. Toch zien wij liever een goede documentatie verschijnen voor deze functie, die net even die meerwaarde geeft.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lekker simpel
  • Snel
  • Ongedocumenteerde features
Perfect apparaat voor het snel overbrengen van data van computer naar computer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie