abonneren

iWear AV310 Widescreen

Als u er altijd al uit hebt willen zien als een personage uit het Star Trek van de jaren 90, dan is de iWear AV310 écht iets voor u.

Deze kleine, futuristische bril bevat een klein scherm dat video kan weergeven van een aangesloten bron. Een setje koptelefoons is meegeleverd, zodat u niet alleen van beeld maar ook van geluid kunt genieten. Slechts één kabeltje loopt van de bril naar de afstandsbediening. Deze sluit u weer aan op de videobron door middel van één van de drie meegeleverde kabeltjes.

De bril is behoorlijk zwaar. Het meeste gewicht komt terecht op onze neus. Na een half uurtje begint de bril pijn te doen, al hebben we hier bij opvolgende kijkbeurten steeds minder last van. De AV310 kan in theorie voor uw eigen bril geplaatst worden, maar we vinden het praktischer onze bril af te zetten en de ingebouwde dioptrieregelaar in te stellen.

De beeldkwaliteit is goed, al is het zeker geen high definition. Leuk is dat de bril ook 3D-stereoscopische beelden kan weergeven, als u het juiste bronmateriaal weet te vinden. Het geluid is eveneens prima, maar we zijn niet erg te spreken over de meegeleverde koptelefoontjes. Het is mogelijk uw eigen koptelefoon aan te sluiten, maar dit gaat natuurlijk ten koste van de eenvoud van de iWear.

Het beeld dat we voor ons zien is vrij klein en omdat de AV310 niet erg hoog is, hebben we wat last van omgevingslicht. We moeten ons hoofd dus zo draaien dat we directe lichtbronnen blokkeren. Een donkere kamer is beter, maar niet realistisch: de AV310 is nu eenmaal vooral gemaakt voor reizigers. Een enkele AA-batterij is goed voor een speeltijd van drie uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede beeldkwaliteit
  • kijkt prettiger dan een iPod-scherm
  • redelijk zwaar en daarmee oncomfortabel
  • felle lampen leiden af van beeld
  • matige koptelefoontjes
Alles beschouwd is de AV310 een degelijk product. Het is prettiger om video te kijken op deze bril dan op het schermpje van uw iPod. Maar voordat u uw portemonnee trekt, kunt u de bril toch beter zelf even proberen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord