abonneren

iLiad ER0100

De iLiad e-bookreader moet hét alternatief worden voor papieren documenten, tijdschriften en kranten.

Geen gekreukte kranten of stapels documenten meer: dit scherm op basis van elektronische inkt zorgt ervoor dat informatie prima leesbaar is ­ ook in het volle zonlicht.
De iLiad e-bookreader heeft een scherm op A5-formaat en weegt slechts 400 gram. De ingebouwde accu gaat lang genoeg mee om een dag te lezen, maar volgens maker iRex moet de accuduur nog verder toenemen als de software verbetert. De reader leest pdf-, xhtml-, txt-, oeb- en mp3-files.
Het scherm meet 122x163 mm en heeft 1024x768 beeldpunten. Het kan zestien grijstinten weergeven en is aanraakgevoelig. Helaas reageert het niet op vingers of nagels, maar alleen op de Wacom-pen die achter in het apparaat zit. Om energie te sparen is het touchscreen alleen actief als de pen uit de houder is gehaald. Het scherm knippert eenmalig bij het omslaan van een pagina en het duurt ongeveer een seconde om een pagina op te bouwen. Soms is de vorige pagina nog vaag zichtbaar. Het scherm heeft geen backlight.
De 802.11g wifi-aansluiting is tijdens normaal gebruik uitgeschakeld. De wifi ondersteunt alleen de wep128-versleuteling, geen wpa. De ethernetaansluiting ondersteunt bedrade 10/100-netwerken. Aan de bovenkant van de iLiad zitten drie slots: cf, usb en sd. Door die met content te vullen kunt u die lezen op de iLiad. Aan de onderkant van de iLiad zit een 3,5mm-jack voor een audio/hoofdtelefoonaansluiting.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • scherm zeer goed leesbaar, ook in zonlicht
  • veel aansluitingen en wifi
  • software nog niet gereed en traag
  • nog geen e-books speciaal voor iLiad verkrijgbaar
  • duur
De iLiad is een fantastisch product dat helaas nog niet af is, maar het is heerlijk om urenlang e-books te lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie