abonneren

Hyper 212 Plus

Cooler Master blijft maar nieuwe producten voor socket 1156 en 1366 uitbrengen. De nieuwste aanwinst die we onder handen nemen is de Hyper 212 Plus cpu-koeler die – afgezien van alle bekende Intel- en AMD-sockets – op Intels nieuwe socket 1156 past. Het is een tower-koeler met vier heatpipes die in direct contact staan met de cpu. Bring on the heat!

Waar de Plus precies voor staat, weten we niet zeker, al zien we wel een paar grote verschillen. Hoewel zowel de 212 als de 212 Plus vier direct touch heatpipes bezitten en een 12 cm fan accepteren, kunt u bij de Plus twee fans kwijt. Tevens is het aluminium oppervlak groter, waardoor er meer hitteafdracht is. En dat leidt natuurlijk tot betere koeling. Tevens is de bevestiging weer iets verbetert, waardoor de koeler beter op de cpu drukt.

Cooler Master heeft duidelijk aandacht besteedt aan de montage. Met één bracket en een universele beugel is de 212 Plus op alle platforms te monteren. En dat gaat in een paar gemakkelijke stappen. Eerst een viertal speciale boutjes door het moederbord en de gaatjes in de bracket aan de achterzijde van het moederbord. Aan de onderzijde even moertjes op de boutjes draaien, waardoor de bracket vast zit aan het moederbord. Daarna de koeler op de cpu zetten en de universele beugel in de juiste positie brengen boven de speciale bouten waarin we vervolgens de bracket vastschroeven, zodat de cpu-koeler op de cpu klemt. Klaar!

De prestaties van de 212 Plus zijn niet verkeerd. Hij heeft zich kranig geweerd tijdens onze P55-moederbordentest. We hebben met deze Coolermaster een i5 750 vrij gemakkelijk op 4,25 GHz gekregen zonder dat deze overhit raakt. Toch geen geringe prestatie. Een prestatie die dicht bij de Thermalright Ultra 120 ligt. Overigens is dan de fan goed hoorbaar. Maar dat is niet verwonderlijk voor een koeler in deze prijsklasse: €29. Eigenlijk kunnen we met dat in het achterhoofd maar één ding zeggen: prima product!

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Koelt prima
  • Goede montage
  • Past op alle gangbare sockets
  • Fan zou stiller kunnen zijn
Eigenlijk kunnen maar één ding zeggen over de Hyper 212: het is een prima product! De presaties zijn keurig, de montage is goed en de prijs is scherp. Natuurlijk zijn er betere koelers te koop, maar in deze prijsklasse zal het lastig zijn een koeler te vinden die beter presteert en gemakkelijker monteert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: coolermaster

Nieuws headlines

Laatste reactie