Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Hoe lang is Windows 7 nog veilig?

Microsoft adviseerde gebruikers onlangs dat het beter is alvast over te stappen op Windows 10. Is Windows 7 dan nog wel veilig genoeg om te gebruiken?

  Lees hier wat dit betekent.

In een Duitstalige blogpost vertelt Markus Nitschke, hoofd van de Duitse tak van Microsoft, dat gebruikers er verstandig aan doen om over te stappen van Windows 7 naar Windows 10. Microsoft wil graag een herhaling voorkomen van een paar jaar terug, toen de ondersteuning van Windows XP werd gestaakt, ondanks dat er nog vele XP-gebruikers zijn. In 2020 is Microsoft van plan de ondersteuning van Windows 7 te beëindigen. Het hangt als een donkere wolk over Microsoft en vele Windows 7 gebruikers heen. Windows 7 is namelijk op dit moment nog steeds de meest gebruikte Windowsversie.

Wanneer in 2020 de ondersteuning voor Windows 7 eindigt, dan worden nieuw-ontdekte fouten in het besturingssysteem niet meer gerepareerd. Hierdoor ben je, net als met Windows XP, vatbaarder voor hackers en malware.

Onveilig?

Sowieso is het als Windowsgebruiker noodzakelijk om een virusscanner te gebruiken. Windows is altijd erg vatbaar geweest voor malware, die vaak toeslaat zonder dat je het als gebruiker door hebt. Dat is bij Windows 7 niet anders. Bovendien zit daar standaard geen virusscanner op geïnstalleerd, waardoor je moet kiezen voor beveiligingssoftware zoals die van Bitdefender.

Windows 10 is ook bepaald niet immuun voor malware. Gelukkig heeft deze Windowsversie met Windows Defender wel al een virusscanner aan boord. Helaas biedt Windows Defender slechts basisbescherming, en is het geen kampioen in het opsporen en verwijderen van malware.

Wie net even wat veiliger wil zijn op zijn Windows 10-machine, kiest beter ook voor een alternatief als Bitdefender.

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage, Overig

Tags: windows 10, beveiliging, veiligheid, Privacy, Windows 7, Bitdefender

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie