Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Groepstest: Tien Netflix-alternatieven

Netflix is mede dankzij een uitgebreide reclamecampagne misschien wel de populairste streamingdienst van Nederland. De prijsvriendelijke tarieven en gebruikersvriendelijke interface spreken veel mensen aan. Toch zijn er ook kritische geluiden te horen. Zo is het filmaanbod nogal beperkt en zijn er van series voornamelijk oudere seizoenen beschikbaar. Gelukkig duiken er steeds meer alternatieven op die goed kunnen opboksen tegen Netflix.

Netflix is eigenlijk ongeschikt voor mensen die graag toegang willen tot recent filmmateriaal. De titels die deze aanbieder voorschotelt zijn al gauw minimaal twee á drie jaar oud. Logisch, want voor een maandtarief van € 8,99 kun je niet verwachten dat Netflix gloednieuwe films aanbiedt. Daarvoor zijn de rechten simpelweg te duur. Wil je kunnen kiezen uit meer recente films en vind je het geen probleem om daar wat meer voor te betalen? Er zijn ook genoeg aanbieders die een recentere catalogus presenteren. Meestal reken je dan een vast tarief per film af. De kosten vallen dan relatief hoog uit wanneer je meerdere films per maand bekijkt. Sommige diensten vallen in een schemergebied, waardoor het maar de vraag is of je ze volgens de Nederlandse wet mag gebruiken. Dergelijke diensten hebben geen geld betaald aan de rechthebbenden, terwijl ze wel nieuwe films aanbieden.

De tien alternatieven: Pathé Thuis, ITunes, WappZapp, Popcorn Time, KIJK, Movies4K, Videoland Unlimited, MeJane.com, RTL XL en Movie Max Online.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, Pathé Thuis

Geschreven door: MaikelDijkhuizen op

Category: Review, Overig

Tags: itunes, movie max online, netflix alternatief, netflix alternatief nederland, rtl xl, streaming film, streaming movies, mejane, videoland unlimited, movies4k, kijk, Wappzapp, online films kijken, Netflix Nederland

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie