Groepstest Netflix-aternatieven: MeJane.com

MeJane.com is bij veel mensen niet zo bekend, maar toch verzorgt deze dienst al sinds 2008 film-streams. Het aanbod bestaat uit een mix van recente titels en films die al een tijdje meegaan.

De website herbergt ook enkele series, maar helaas kun je nergens het gewenste seizoen en aflevering selecteren. Je dient tussen het aanbod eigenhandig de juiste aflevering te vissen. De gebruikersinterface had wat ons betreft wel iets frisser gemogen, want het oogt gedateerd. Verder komen we ook enkele slordigheidjes tegen. Wanneer je bijvoorbeeld op de banner 1 Euro Topper klikt, verschijnt er een lege pagina op het scherm. Afhankelijk van de titel betaal je maximaal € 4,99 per film. Je krijgt slechts twee dagen de tijd om de film te bekijken. Als alternatief biedt MeJane.com ook filmpakketten aan, zodat je voordeliger films kunt huren. Voor € 12,50 per maand bekijk je zonder extra kosten vijf speelfilms. Het is niet duidelijk in welke resolutie MeJane.com streams aanbiedt. Volgens de aanbieder hangt de beeldkwaliteit af van de snelheid van je internetverbinding. Wel is duidelijk dat alle films alleen over stereogeluid beschikken. De ondersteuning van apps is niet optimaal, want er zijn alleen toepassingen ontwikkeld voor Android en Windows 8. Een pluspunt is dat MeJane.com diverse betaalmethoden ondersteunt. Wel brengt deze aanbieder voor sommige betaalmethoden aanvullende kosten in rekening, zoals iDeal, PayPal en transacties met een creditcard.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, RTL XL

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Overig

Tags: mejane, streaming movies, streaming film, netflix alternatief nederland, netflix alternatief, mejane review, me jane, me jane films, mejane.com