abonneren

Google Pixel, of toch liever een Samsung smartphone?

De Google Pixel is zonder twijfel op papier één van de beste smartphones die je momenteel voor je geld kunt krijgen. Keerzijde is wel dat hij bijzonder prijzig is. Wat als je niet zo veel geld tot je beschikking hebt, of een dergelijk bedrag op tafel wil leggen? Dan is het goed om te weten dat er genoeg betaalbaardere alternatieven zijn.

  Lees hier wat dit betekent.

De Google Pixel is officieel de eerste ‘phone by Google’ en werd vorig jaar oktober vol trots gepresenteerd door de zoekmachinegigant. Google richt zich hiermee op de echte Android-puristen: smartphoneliefhebbers die met stock-Android aan de slag willen en niets van al die vervelende Android-skins van andere fabrikanten willen weten die alleen maar in de weg zitten en je kostbare opslagruimte opeisen.

Zij zijn echter niet de enige doelgroep waar Google haar zinnen op heeft gezet. Het internetbedrijf heeft tijd noch moeite gespaard om haar smartphone de perfecte camera te geven. Zo scoort de Google Pixel nog altijd als beste op de ranglijst van DxO, de vermaarde benchmark waarmee smartphonecamera’s worden getest. Van de maximale 100 punten wist de Google Pixel er 89 te halen.

Tot slot is het vlaggenschip van Google voorzien van enkele exclusieve features die je alleen op de Google Pixel aantreft: Google Assistant en de Pixel Launcher. Google Assistant is je persoonlijke assistent die je helpt bij je dagelijkse gang van zaken. Zo kun je onder meer vragen wat er vandaag op je agenda staat, maar ook waar de dichtstbijzijnde winkel of tankstation is. Muziek afspelen, een tafeltje reserveren of de bioscoopagenda opvragen: Google Assistant helpt je overal bij. Hij wordt ook wel de ‘Google for your world’ genoemd.

Uiteraard is de Google Pixel ook uitgerust met een prachtig AMOLED-display en krachtige hardware waar power users van zullen smullen. Al met al is het dus een geweldige telefoon om mee gezien te worden.

Maar dit alles komt wel met een prijskaartje. Een los toestel gaat momenteel over de toonbank voor minimaal 849 euro, en als je meer geheugen wil maar liefst 968 euro. Dat is vanzelfsprekend niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare alternatieven voor wie niet dergelijke bedragen heeft te besteden.

Samsung

Samsung staat bovenaan ons lijstje. Voor een stuk minder geld haal je een zeer degelijke Android-smartphone in huis. Bovendien komen deze Galaxy-telefoons met een aantal voordelen ten opzichte van de Google Pixel.

Zo hebben ze om te beginnen uitbreidbaar geheugen. Bij Google’s vlaggenschip moet je vooraf goed nadenken over de vraag hoeveel opslagcapaciteit je nodig denkt te hebben. 32 GB is voor sommigen vaak net wat te weinig geheugen en 128 GB is eigenlijk te veel van het goede. Bij nagenoeg alle Samsung smartphones is het mogelijk om het geheugen met microSD-kaart uit te breiden. Je krijgt standaard misschien geen 32 GB geheugen, maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat hij vroeg of laat ‘vol’ is.

Een ander voordeel van Samsung is dat de meeste smartphones waterdicht of waterbestendig zijn. De Google Pixel is slechts IP53 gecertificeerd. Dat houdt in dat hij spatwaterdicht is. Een paar regendruppels kunnen geen kwaad, maar een stortbui of een bak met water kunnen waterschade toebrengen. Of je moet opnieuw in de buidel tasten om hem te laten repareren, of krijg het slechts nieuws dat je hem als verloren moet beschouwen. Samsung-smartphones zijn veelal IP65, IP67 of IP68 gecertificeerd. Zij kunnen dus een stuk minder gevoelig voor water dan de Google Pixel.

Galaxy telefoons

Tot slot zijn Galaxy-telefoons een stuk goedkoper dan de Google Pixel. Zelfs de Samsung Galaxy S7 Edge, het duurste toestel van Samsung dat je momenteel in huis kunt halen, is aanzienlijk goedkoper dan Google’s vlaggenschip: het prijsverschil tussen beide modellen bedraagt meer dan 200 euro. Dan krijg je een luxueuze, high-end smartphone die qua prestaties niet onderdoet aan de Google Pixel. Zo heeft de Galaxy S7 Edge onder meer een 5,5 inch Super AMOLED-display met Quad HD-resolutie,  Exynos 8890 octa-core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz, 4 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen dat je bovendien kunt uitbreiden met microSD-kaart.

Uiteraard heeft Samsung meer dan genoeg telefoons in haar assortiment die een stuk goedkoper zijn dan de Galaxy S7 Edge. Benieuwd welke? Surf dan naar GSMinfo.nl waar je een overzicht vindt van de beste Samsung smartphones

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage, Overig

Tags: pixel, google, Samsung, smartphone