abonneren

Gezond blijven met je smartphone

Het is nog niet te laat om aan je goede voornemens te werken. Je smartphone kan je daar bij helpen: luister naar deze tips om gezond te worden met je mobiele telefoon op zak.

  Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.
 

De mogelijkheden van een smartphone worden steeds groter. Een van de meest recente trends is het bijhouden van fysieke gesteldheid. Aangezien de meeste mensen hun smartphone altijd bij zich hebben, kan hij beschikken over een boel relevante data. Met toevoegingen zoals hartslagmeters en apps die alle verzamelde data exact bijhouden en categoriseren, kan je een goed inzicht krijgen in je bewegingspatroon.

Wat voor smartphone kan je het beste kopen als je erg begaan bent met je gezondheid? Als je kijkt naar de Samsung Galaxy S7 specificaties zie je dat dit zeer recente toestel is uitgerust met een wagonlading sensors. Ook vind je op deze telefoon een speciale app terug, genaamd S Health. Daarin wordt al je bewegingsinformatie per dag samengevat en opgesplitst in het soort activiteit. Zo kan je zien hoeveel je per dag hebt gelopen, gefietst en hardgelopen.

Daar houdt het feest echter niet op. Er zitten diverse trainingsprogramma's in die erop zijn gericht je activiteit te verhogen. Ook kan je gegevens zoals je bloedzuurstofwaarde, hartslag en bloeddruk in de app laten opnemen. Dat kan je doen met de sensors in de Galaxy S7 zelf, maar ook met meetapparatuur van derden. In S Health werkt het allemaal.

Je hoeft echter niet persé een Samsung aan te schaffen. Wil je bijvoorbeeld een Huawei Mate 8 kopen, dan kan dat ook. De S Health app werkt ook op dit toestel. Ook hier kan je gewoon over alle functies van S Health beschikken die we eerder aanhaalden. Huawei heeft geen eigen app die zo uitgebreid is als S Health, maar er zijn voldoende opties van derden mocht je liever niet aan een Samsung-app willen.

Denk dan aan apps zoals Human en Google Fit. Die houden beide je activiteiten op een dag bij, zodat je precies weet wanneer je genoeg hebt bewogen en wanneer je nog een blokje om moet. Zo krijg je bij Human precies te zien hoeveel je op een dag beweegt, uitgedrukt in minuten. Als je wat dieper graaft in de app kan je zien waar die activiteiten allemaal uit bestaan. Google Fit werkt ongeveer via hetzelfde principe, en houdt ook dezelfde gegevens bij, maar heeft een iets ander uiterlijk.

Geschreven door: partner op

Category: Partnerbijdrage, Overig

Tags: smartphone, gsminfo

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord