abonneren

Galaxy telefoons, een alternatief voor de Google Pixel?

Begin oktober presenteerde Google vol trots haar allereerste vlaggenschepen: de Google Pixel en Google Pixel XL. Op papier zijn het zonder enige twijfel de beste Android-telefoons die je op dit moment kunt krijgen voor je geld, maar ze kennen ook een schaduwzijde. In dit artikel leggen wij je uit waarom Samsung Galaxy telefoons een goed alternatief zijn voor de Google Pixel en Pixel XL.

  Lees hier wat dit betekent.

1. Samsung Galaxy telefoons hebben uitbreidbaar geheugen

De Google Pixel en Google Pixel XL komen ieder in twee uitvoeringen: met 32 GB intern geheugen of met 128 GB geheugen. Net als bij de Nexus-reeks is het niet mogelijk om de opslagcapaciteit met een microSD-kaart uit te breiden. Je moet voordat je het vlaggenschip van Google koopt dus goed nadenken over hoe je hem gaat gebruiken, en hoe veel geheugen je dus nodig denkt te hebben.

Voor de meesten is dat erg moeilijk in te schatten. Bovendien kunnen je behoeften van de ene op de andere dag veranderen. Stel voor dat je papa of mama wordt, of dat je een nieuwe hobby er op nahoudt. In dergelijke gevallen is het fijn als je het geheugen in toekomst kunt opschalen. Met Galaxy telefoons van Samsung is dat geen enkel probleem. Of je nou kiest voor een high-end vlaggenschip als de Samsung Galaxy S7 Edge of een goedkoper telefoon als de Samsung Galaxy J5 (2016), in beide gevallen kun je de opslagcapaciteit vergroten.

2. Sommige Galaxy telefoons zijn waterdicht, de Google Pixel en Pixel XL niet

De Google Pixel en Pixel XL zijn beide niet waterdicht. Dit tot grote teleurstelling van liefhebbers. De vlaggenschepen moeten genoegen nemen met IP53-certificering. Dat betekent dat de behuizing nagenoeg helemaal dicht is zodat er vrijwel geen stof bij de componenten kan en dat het toestel spatwaterdicht is. Een paar waterdruppels op het scherm kan geen kwaad, maar je vooral niet proberen om hem in een bak met water te dompelen: dan maakt hij een enkeltje richting de eeuwige jachtvelden.

Toestellen als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn IP68 gecertificeerd. Deze telefoons zijn volledig waterdicht. Je kunt ze in theorie meenemen onder de douche –houd de shampoo en zeep wel uit de buurt van de smartphone– gebruiken in een stortbui of per ongeluk in de toilet laten vallen. De telefoons van Samsung zijn dus een stuk beter bestand tegen water dan de Pixel en Pixel XL.

3. Galaxy telefoons zijn betaalbaar

De Google Pixel en Pixel XL zijn nog weliswaar niet officieel in ons land gelanceerd, maar zijn wel al mondjesmaat verkrijgbaar. De Google Pixel prijzen laten echter niets aan de verbeelding over: het basismodel met slechts 32 GB aan geheugen gaat momenteel over de toonbank voor minimaal 848 euro. En als je meer geheugen wilt betaal je maar liefst 959 euro. Zijn grote broer is een prijsklasse apart: deze kosten achtereenvolgens 999 euro en 1.158 euro. Kortom, een rib uit je lijf, zelfs als je de loterij hebt gewonnen.

Galaxy telefoons zijn er voor ieders portemonnee. Of je nu wat minder hebt te besteden of wat meer wilt neerleggen voor een vlaggenschip, bij Samsung ben je aan het goede adres. 

Om deze redenen zijn Galaxy telefoons een redelijk alternatief voor de Google Pixel. 

Geschreven door: admin-0 op

Category: Partnerbijdrage, Overig

Tags: Samsung, smartphone, Smartphonehoesjes, Telefoon, Galaxy