abonneren

Fotoview V-10

Ondanks zijn mooi uiterlijk voelt de behuizing van de Fotoview V-10 wat goedkoop aan. Daarnaast lijkt het alsof er geen toetsen of invoersloten op het lijstje zitten. Pas bij nadere inspectie ontdekken we een klepje aan de bovenkant waarachter zich een multi-cardreader en een mini-usb-poort bevinden.

Wanneer we het fotolijstje inschakelen, zien we ineens verlichte aanraaktoetsen in de rand van de lijst. Deze werken erg prettig en geven ons de indruk naar een echt fotolijstje te kijken, in plaats van een hip stuk plastic. De toetsen voelen ook erg responsief aan, in tegenstelling tot de fotolijstjes van bepaalde concurrenten.

AG Neovo's ervaring met lcd-schermen is duidelijk merkbaar wanneer we foto's bekijken op de V-10. Het 800x480-scherm is uitermate gestoken en laat onze foto's met verve zien. AG Neovo heeft het fotolijstje voorzien van 128 MB aan intern geheugen; het kopiëren van foto's is een kwestie van klikken en slepen in de Windows Verkenner. Het valt ons daarbij op dat de V-10 geen mapstructuren kan herkennen. Alle foto's worden in één rij herkend, wat het organiseren van foto's net even wat lastiger maakt. Naast het bekijken van foto's kunt u overgangseffecten instellen en kan de V-10 ook een klok/kalender weergeven.

Een interne accu wordt in de doos meegeleverd, maar een volle accu houdt het nog geen uur uit voor u deze weer moet opladen. Het valt dus aan te raden het lijstje op een vaste plek neer te zetten en op de stroomadapter aan te sluiten.

De V-10 gaat voor ongeveer € 170 over de toonbank en is daarmee nogal prijzig voor een model met een 7-inch-scherm en geen ondersteuning voor speciale mediaformaten of videobestanden. Ook zoekt u tevergeefs naar wireless mogelijkheden: wifi en bluetooth zijn de V-10 onbekend. Dat gezegd hebbende kunnen we niet ontkennen dat het fotolijstje uitstekend presteert qua bediening en weergave.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekend display
  • Prettig in het gebruik
  • Geen wireless mogelijkheden
  • Slechte accuduur
De AG Neovo Fotoview V-10 is mooi vormgegeven en presteert zeer goed ten opzichte van de concurrentie. Het is jammer dat er weinig extra features toegevoegd zijn, gezien de wat hoge prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: