abonneren

DVB-T USB Stick

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Freecom heeft twee usb dvb-t-receivers in zijn assortiment: één stick voor dvb-t en één stick voor zowel dvb-t als analoog.

De twee receivers zien er identiek uit en ook qua werking zijn ze nauwelijks uit elkaar te houden. De hybride stick is iets sneller met de kanaalscan, maar verbruikt ook meer processorkracht dan zijn niet-hybride broertje: 7 tegen 2 procent. De beeldkwaliteit van beide is ruim in orde. Freecom levert helaas een duidelijk verouderde versie van ArcSoft TotalMedia mee. Zo zijn er beduidend minder functies dan in de nieuwe versie en kunnen maar weinig instellingen worden aangepast. Ook voelt de interface een stuk trager aan. Beide receivers werken verder probleemloos onder MCE en Vista, al moeten we bij de hybride versie opmerken dat u analoog en digitaal niet tegelijk kunt gebruiken. Deze beperking geldt overigens voor alle hybride sticks in de test. Bij beide receivers zit een afstandsbediening.

ADDENDUM: Inmiddels heeft Freecom aangekondigd dat bezitters van een dvb-t-stick met Total Media 2 kostenloos de laatste versie van Total Media 3 mogen downloaden. Bel voor de link naar het softwarepakket het Support Center van Freecom (015-8880110).

Minpunten Conclusie
  • Verouderde software-versie
Een degelijke stick met weinig opvallende plus- of minpunten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: tv-tuners