abonneren

DVB-T Scart

Wie nog steeds treurt om het verdwijnen van de publieke omroepen uit de ether: met de dvb-t-scart-receiver van Conceptronic kijkt u in luttele minuten weer naar Nederland 1, 2 of 3.

De Conceptronic DVB-T Scart is bedoeld voor tv's met een scartingang. Het apparaat zorgt meteen voor een fikse kabelkluwen: er moet niet alleen een voeding worden aangesloten op het stopcontact, maar er zit ook een losse antenne bij. Voor wie dat geen bezwaar is is de DVB-T Scart een prima product. We pluggen de receiver in de scart-poort van onze test-tv en selecteren het AV-signaal. Vervolgens komen we in een eenvoudige setup-wizard terecht. Enkele minuten later heeft de ontvanger alle free-to-air-kanalen gevonden en kunnen we tv kijken.

Het menu is eenvoudig doch doeltreffend. Het zappen van kanalen loopt soepel en de ingebouwde programmagids is bruikbaar. Er zitten een paar kleine extraatjes in de scart-ontvanger ingebouwd zoals een paar minigames en een kalender, maar echt nuttig zijn deze niet. Omdat er geen intern geheugen in de scart-receiver aanwezig is kunt u het opnemen van televisie vergeten -- maar dat konden we van een dergelijk goedkoop product ook niet verwachten.

Ook Freecom biedt een identieke receiver in zijn assortiment aan; afgezien van een paar anders geplaatste menuitems zijn er geen verschillen tussen de tuners.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Eenvoudige installatie
  • Snelle en soepele werking
  • Losse voeding én antenne nodig
De Conceptronic DVB-T Scart doet precies wat het apparaat belooft: free-to-air-kanalen bekijken via de scart-ingang. Het menu is eenvoudig, het zappen gaat vlot en er zijn een paar kleine extra's meegeleverd. Voor zijn geld is het dus een prima apparaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: tv-tuners