abonneren

DSX-S100

Elders in deze productcategorie vindt u een review van de Fusion CA-IP500, een autoradio met iPod-dock. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, moeten ze bij Sony gedacht hebben, en zie hier: de DSX-S100.

Vrijwel alle moderne autoradio’s hebben een cd- of dvd-speler. Maar hoeveel mensen zijn er nu eigenlijk die hun muziek nog op cd hebben staan? Sinds de iPod de wereld bij storm veroverde, is de cd grotendeels vervangen door mp3. Dat autofabrikanten hier gevoelig voor zijn, blijkt uit de prominent aanwezige aux- en usb-poorten. Bedrijven als Fusion en Parrot gaan een stapje verder en vervangen het cd-mechanisme voor een iPod-dock. Sony is het eerste A-merk die deze trend oppakt; de DSX-S100 is een stijlvol vormgegeven autoradio, die op het eerste gezicht niet afwijkt van de massa. Maar verwijder het frontje en u kijkt tegen een plastic opbergtray aan. Hier plaatst u uw usb-stick, Sony Walkman of Apple iPod. Druk de tray dicht en uw digitale muziekcollectie knalt u tegemoet. Ook de bedieningssoftware is hier helemaal op afgestemd; twee drukknoppen en een draaiknop zijn voldoende om razendsnel door het iPod-menu te navigeren. Het radiodisplay reageert hierbij razendsnel. Op zoek naar een bepaald muzieknummer? ZappIn laat 10 seconden van elk nummer horen, tot u het juiste nummer gevonden hebt. Ook restaureert Sony het gecomprimeerde audiosignaal, in een poging de geluidskwaliteit op te krikken naar cd-kwaliteit. U hoeft zelfs niet bang te zijn uw muziekspeler te vergeten; haalt u de sleutel uit het contactslot, dan waarschuwt de DSX-S100 u met een ‘device inside’. Eigenlijk is de DSX-S100 de enige fatsoenlijke oplossing voor verstokte iPod-gebruikers en we kunnen maar weinig minpunten opnoemen. Ons enige kritiekpunt is het display, dat erg weinig tekens kan weergeven. Rond het verschijnen van dit nummer ligt ook de Sony DSX-S200X in de winkel, met een uitgebreid grafisch display. Deze is € 50 duurder, maar wat ons betreft is deze meerprijs gerechtvaardigd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tray voor usb, Walkman en iPod
  • razendsnelle muzieknavigatie
  • geluidsverbeterende technieken
  • toont te weinig tekens op display
Een geweldige oplossing voor iPod-fanaten met een eigen auto. Wie prijs stelt op uitgebreide informatie over het huidige muzieknummer wacht nog even op de DSX-S200X.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie