abonneren

DJ for All

Met de DJ for All draaitafel moet iedereen die dj wil worden of iets met muziek heeft goed kunnen dj-en. Dat is een boude belofte, want vaak zijn de bijbehorende programma’s alleen al dermate uitgebreid en ingewikkeld voor de leek dat de hoop op het maken van muziek al snel vervliegt. Dat valt gelukkig mee met het bijgeleverde Deckadance LE.
Score
90
  • Pluspunten
  • prima bouwkwaliteit
  • goede software
  • fijne leercurve
  • makkelijk aansluiten
  • Minpunten
  • muziek stopt na loslaten jog wheel

None

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke DJ-tafel die toch uitgebreide mogelijkheden biedt, is dit absoluut een aanrader.

Als relatieve leek kwamen we er behoorlijk goed uit, hoewel we wel ervaring hebben met andere muziekprogramma’s als Cubase. Met de redelijk goede handleiding hadden we de DJ for all in een wip aan de praat. Deckadance LE is behoorlijk gebruiksvriendelijk met veel visuele instellingen en schuifjes. De te mixen muziek kan eenvoudig in het programma geïmporteerd worden en met een klik op de sync-knop draaien maximaal twee ‘platen’ op hetzelfde aantal beats per minuut. Van daaruit is het een kwestie van proberen en kijken wat er gebeurt.

Voor een relatief goedkope tafel (de wat professionelere DJ-tafels beginnen bij een viervoud van de prijs) heeft de DJ for all heel veel mogelijkheden. Er hoeft ook weinig met de muis gedaan worden bij het mixen, doordat de belangrijkste functies, zoals samples, effecten, de sync-functie en equalisers allemaal op de tafel aanwezig zijn.

De bouwkwaliteit van de DJ for all is goed. Hoewel het op de doos een beetje kinderspeelgoed lijkt (versterkt door Kinder Surprise-glimlachjes), valt dit in de praktijk erg mee. De knoppen, schuiven en jog wheels (draaiplateaus) voelen fijn aan en waar het hoort zijn ze verzwaard. Het enige minpunt dat we kunnen vinden is dat bij het handmatig draaien van de jog wheels en vervolgens loslaten, de muziek heel even helemaal stopt. Dat is niet realistisch in vergelijking met echte platenspelers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: Draaitafel, dj-tech