abonneren

D20 Disc Publisher

Een handje vol cd’s of dvd’s produceren kost met deze Disc Publisher weinig moeite. Het branden en daarna printen van een kleurenlabel is zo gebeurd.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Imation D20 Disc Publisher heeft ongeveer het formaat van een wat vergrootte inkjetprinter. Het apparaat is dan ook gebaseerd op een Lexmark inkjet printer uitgebreid met een Pioneer DVR111d dvd brander en een (robot)armpje waarmee schijfjes uit de invoerbak naar de dvd-brander, printer of uitvoerbak getransporteerd worden. Met het apparaat vormt zo een compleet reproductiesysteem waarmee automatisch 20 schijfjes gebrand en bedrukt kunnen worden.

Het installeren van het apparaat is zo gebeurd. Aansluiten gaat via USB2.0. De printkop wordt automatisch uitgelijnd, waar het apparaat vreemd genoeg ongevraagd een schijfje voor gebruikt om een testpatroon op te drukken. Er is zowel software voor windows als voor de Mac meegeleverd. Het Ptpublisher programma is een eenvoudig te bedienen brandprogramma die de gangbare formaten cd of dvd kan branden. Met het Surething cd labeler programma kan een label worden samengesteld uit standaard of eigen beeldmateriaal. Er is ook een copy-functie om een schijfje van een origineel te kopieren. Het branden van een schijf gaat net zo snel als bij een pc-brander afhankelijk van de inhoud en de brandsnelheid van de media. Het drukken van het label is in twee minuten gebeurd. Het apparaat kan tijdens het afdrukken alvast de volgende schijf branden zodat een optimale productiviteit wordt bereikt. Het programma produceert schijfjes in batches waar ook een keurig log van wordt bijgehouden.

De printer gebruikt één driekleurencartridge wat als nadeel heeft dat er geen zwarte inkt inzit. Zwart wordt uit de drie kleuren samengesteld, waardoor zwarte vlakken toch meer donkerbruin worden. De afdrukkwaliteit is verder goed. Op de meegeleverde 10 Imation AquaGuard CD’s zijn deze afdrukken ook behoorlijk watervast en dus ook veegbestendig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel en efficiënt
  • goede afdrukkwaliteit
  • zwart is niet echt zwart
  • prijzig
Een uitstekend apparaat om zonder veel moeite een aantal representatief in kleur gelabelde cd’s of dvd’s te produceren. Dit kan ook met een standaard pc-brander en een Epson of Canon printer met cd-printfunctie, maar dan zijn er heel wat meer handelingen nodig. Gezien het niet geringe prijskaartje vooral bedoeld voor de regelmatige gebruiker of gemakszoeker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: