abonneren

Cooler Master Ergostand

We zien maar al te vaak berichten van laptopkoelers langskomen: van die plastic frames met een ventilator erin. Heel eerlijk gezegd zien we het nut er niet echt van in. Maar Cooler Master pakt het iets anders aan.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Ergostand onderscheidt zich door een grote, instelbare, stille ventilator. Het platform is in meerdere hoeken te verstellen, handig voor wie graag wat flexibiliteit zoekt bij een notebookstand.
Instelbaarheid is altijd prettig bij een product. Zeker als het om een ergonomisch product gaat, zoals een notebookstand. De ErgoStand biedt keuze uit vijf standen of hoeken. In onze optiek zijn twee standen bruikbaar als u op een bureau werkt: plat en een lichte hoek. De overige drie zetten het plateau in zo’n steile stand dat het notebook eraf glijdt. Overigens heeft Cooler Master daar wel aan gedacht: het levert twee stoppers mee die u in het plateau kunt schuiven. Als we verder nadenken over het nut van de drie extreme standen, kunnen we ons voorstellen dat er wellicht gebruikers zijn die het notebook thuis alleen als scherm willen inzetten en met een extern toetsenbord en muis werken. In dat geval kan het handig zijn, al vragen we af hoeveel gebruikers zo werken.
De ErgoStand biedt een viertal extra usb-poorten aan de zijkant. Deze geven hun data door via dezelfde usb-kabel die de fan voedt. Overigens is het ook mogelijk de ErgoStand met een 5-volt adapter te voeden, al levert Cooler Master deze niet mee.
De ventilator biedt in onze test weinig verschil. De ultralowvoltage U7300 is in rust zonder ventilator 41 graden en met ventilator 40 graden Celsius. Als we het Asus-notebookje vol belasten, zien we 47 graden zonder ventilator en 46 graden met. Voor de extra koeling hoeven we de ErgoStand dus ook niet te kopen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Flexibel
  • Stille ventilator
  • Vier extra usb-poorten
  • Prijzig
  • Fan maakt weinig uit
De ErgoStand is een prima notebookstand voor de serieuzere gebruiker. De flexibiliteit maakt hem interessant. De ventilator is stil, maar maakt in ons geval weinig uit. Als we echter naar de prijs kijken, € 50, dan schrikken we wel even. Behoorlijk pittig voor een accessoire.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: